SSH İle Farklı Ağdan Bilgisayara Bağlanmak

qwerty.123

Hectopat
Debian 9 yüklü bilgisayarıma SSH ile aynı ağ üzerinden bağlanabiliyorum. Fakat farklı ağlar üzerinden bağlanamıyorum. Nasıl bağlanabilirim?

Hangi cihaz ile bağlantı kurmayı düşünüyorsanız onun modem arayüzüne girerek dışarıya port açmalı, bağlanacak diğer bilgisayarı o porta yönlendirmelisiniz.
Sanırım dediğiniz mevzu bağlantı noktası adresleme oluyor. Onun altında seçeneklerde şunlar var:

Arayüz:

Protokol:

Uzak Kullanıcı:

Dış Başlangıç Portu:

Dış Bitiş Portu:

Yerel Kullanıcı:

Yerel Başlangıç Portu:

Yerel Bitiş Portu:

Adresleme Adı:

Kendimce bir kaç deneme yaptım. Port olarak 22 girdim. canyouseeme'den 22. portu kontrol ettim ama bir yanıt alamadım. Sanırım bilgisayarı bağlama kısmını yapamadım. Yerel kullanıcı kısmına yerel adresimi (192.168.1.25) girdim. Uzak kullanıcıya da rastgele bir adres atamayı denedim olmadı. Boş bıraktım gene olmadı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dış Başlangıç/Bitiş ve Yerel Başlangıç/Bitiş portlarına 22 numaralı portu 4 kez girin.
Adresleme Adı kısmı önemsizdir kendinize özgü bir şey girin örnek olarak "Soraklı".

Yerel Kullanıcı kısmı için bilgisayarınızın IP adresini yazın.
Bunu yazabilmek için CMD'yi açarak terminal ekranına "ipconfig" yazın. Yerel adresiniz aşağıdaki gibi olacaktır.
Kod:
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.2.2

NOT: Bazı durumlarda adımlarınız 100% doğru olsa da modem arayüzü port açma işleminizi kabul etmeyebilir, bu durumlarda modemi yazılımsal veya donanımsal olarak yeniden başlatın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı