Çözüldü SSHD'nin mantığı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Muhammet3210

Picopat
Merhaba, SSHD'nin mantığı nedir? İki diskin birleşimi gibi bir şey mi, bu durumda içerisinde dönen plak mı var? Hız konusunda HDD'ye göre daha hızlı, SSD'ye göre ise daha mı yavaş?

Çözüm
SSHD'nin HDD'den farkı olarak kontrolcü kartına az boyuta sahip SSD çipi konuluyor. En sık kullandığınız uygulamar bu çip sayesinde hızlı açılıyor. Eğer sık kullanmadığınız bir uygulama açarsanız daha yavaş açılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hard diskin içinde az kapasiteli bir SSD var. Bu SSD kısmına en çok kullandığınız uygulamalar konuyor. Ama sadece bu kadar, Windows bile kuramıyorsunuz yani. Bizzat kullandım ve de öyle ahım şahım bir şey değil. Yerine SSD almanız daha mantıklı.

Bilgisayarımda ilk halinde Seagate 500GB SSHD vardı, yaklaşık 5 yıl kullandıktan sonra 120GB SSD denedim, dürüst olacağım; SSHD ve SSD arasında hiçbir fark göremedim. Yakın zamanda SSHD'mi bilgisayara tekrar monte edeceğim. Çünkü 120GB SSD alanı hiçbir şey almıyor ve performans getirisi de bana göre yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…