C# SSMS nasıl taşınır?

Daha fazla  
Meslek
Sivil Polis
Merhaba, C# üzerinden basit projeler yapıyordum ve direkt SSMS ile açıp kullanmaya çalışıyordum, ancak projeyi kaynağından kopyalayıp başka bilgisayara atamadığımı fark ettim. Yani projeyi başka bilgisayarda açmaya çalışınca şu hatayı veriyor:
1728847660744.png

GPT ile de anlaşamadım. Bunun kolay bir yolu var mı?
"connectionString"lerim genelde şu şekilde:
Data Source=localhost; Initial Catalog=TiyatroDb; Integrated Security=True;

Son düzenleyen: Moderatör:
Projeyi çalıştırmaya çalıştığınız bilgisayarda mssql (veya ne kullanıyorsanız) yüklü mü ve database + tablolar oluşturuldu mu?

Kodu tasimissin ama DB yi tasimamissin cok buyuk ihtimalle. Calismak icin DB ye muhtac olan bir uygulamayi farkli bilgisayarda ilgili DB yi icindekilerle birlikte migrate etmeden calistiramazsin.

Merhaba, C# üzerinden basit projeler yapıyordum ve direkt SSMS ile açıp kullanmaya çalışıyordum, ancak projeyi kaynağından kopyalayıp başka bilgisayara atamadığımı fark ettim. Yani projeyi başka bilgisayarda açmaya çalışınca şu hatayı veriyor:
Eki Görüntüle 2328993
GPT ile de anlaşamadım. Bunun kolay bir yolu var mı?
"ConnectionString"lerim genelde şu şekilde:
Data Source=localhost; Initial Catalog=TiyatroDb; Integrated Security=True;

Burada veri tabanı hatası alıyorsunuz. Görünüşe göre kodu taşımışsınız fakat veri kaynağını taşımamışsınız. Bu durumda 2 seçenek kalıyor ya sunucuyu buluta taşır oradan connection string atarsınız ya da mdf dosyasını karşıdaki ssms kurulu bilgisayarın içerisine attach ederek buradan gelecek olan connection stringi kodunuza yapıştırırsınız. Benim tavsiyem ise şu şekilde veri tabanı giriş yaptığınızda sunucu adını "." ( nokta) yapın ve şifresini 123 yapın bu sayede her bilgisayarda connection stringi değiştirmeden sadece ssms kurarak işlem yapabileceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı