Stabil sistem

Öncelikle bana zaman ayrıdığınız için teşekkürler. Bu işlemcinin frekansı biraz benim kafamı karıştırdı biraz düşük değil mi? Programlar için Autocad tarzı programlar için. Overclock yapılabilir mi?

Dostum benim bu sistem biraz kafamı karıştırdı. İşlemci hızı felan. Acaba overclock yapılabilir mi? veya sen neyde kullanacağımı biliyorsun o işlerde benim işime yarar mı?

Anladım fakat dediğim gibi programlarda bana sıkıntı yapar mı? Frekans hızı konusunda kafam karıştı. Amd iyi bir soğutucu ile 5 Ghz rahatlıkla çıkabiliyor.

Frekans hızı önemli değil dostum. Çekirdek performansı asıl önemli olan ve bu konuda da Intel açık ara önde. Bu sisteme overclock yapamazsın ama uzun seneler güncelleme gereği de hissetmezsin. RAM konusuna gelince arkadaşın eklediği RAM, frekans olarak aslında iyi bir değere sahip. 2133Mhz olan RAM'ler de var 2400 olması idealdir.

Şuanda kullandığım laptop da i5 3230m var ama programlara girince işlemci %80-90 civarında seyrediyor. Benim kafamı karıştıran konu bu aslında o yüzden sordum. Bir de kullanılan kasayı sevmedim tipsiz duruyor

i5 3230m ile 6400 bir mi Allah (c.c.) aşkına. İntel şu anda AMD'yi gömmüş durumda. Madem bütçe var i5 6400 rahatlıkla alabilirsiniz. Bende i5 3450 var, işlemciyi hiç %80, %90 civarında görmedim.

Düzenleme: Kutu içinden soğutucu çıkmadığını duydum. İşlemci soğutucusunu ayrıyeten almanız gerek.

i5 3230m ile 6400 bir mi Allah (c.c.) aşkına. İntel şu anda AMD'yi gömmüş durumda. Madem bütçe var i5 6400 rahatlıkla alabilirsiniz. Bende i5 3450 var, işlemciyi hiç %80, %90 civarında görmedim.

Olabilir pek anlamam dediğim gibi. Benim de içimden skylake bir sistem geçiyor bütçeme göre ama Sinerji'nin kazığı olsa gerek şuan taksitli aldığımda 2570 liraya çıkıyor ve bütçemi 300 lira aşıyor. Zaten ben kırk takla attım bu bütçeyi ayarlamak için. Üniversite öğrencisiyim ben o yüzden yanlış anlamayın beni. Kafam çok karıştı.

Hepsinden değil. i5-6400'den stok fan çıkıyor.

Hepsinden değil. i5-6400'den stok fan çıkıyor.
Bu bilgi iyi oldu. Bilgi paylaşımını seviyorum

Sisteme monitör dahil mi ? Sistem toplama konusunda yardımcı olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…