Stabilite nasıl anlaşılır?

I am inevitable

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. R5 3600 işlemcimi OC yaparken hangi voltajı verirsem vereyim stress testlerinde bir problem çıkmıyor. Şu an 4.3GHz 1.25V kullanmaktayım. Testlerde sıcaklık maksimum 70 derece oluyor. Sağlıklı olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Stress testini ne kadar süre yapıyorsunuz ? Stabilite belli bir süre geçse dahi performansı düşürmeden ve yatay düzlemde ilerlemesi şeklinde anlaşılır. Sıcaklık gayet normal.

Stabil olması kompleks bir olay değil, mavi ekran alıyor musun? almıyorsun, sıcaklıklar 90 derece üstüne çıkmadıkça sıkıntı da yok. O zaman kullan, oyuna gir oyna, vakit geçir. Bir anda mavi ekran alırsan voltajı bir tık arttır. Basit bir uğraşla zaten en ideal voltajı bulmuş olursun.

Stress testini ne kadar süre yapıyorsunuz ? Stabilite belli bir süre geçse dahi performansı düşürmeden ve yatay düzlemde ilerlemesi şeklinde anlaşılır. Sıcaklık gayet normal.
Yarım saat yapıyorum. Bu sefer 2 saat deneyeceğim.
Stabil olması kompleks bir olay değil, mavi ekran alıyor musun? almıyorsun, sıcaklıklar 90 derece üstüne çıkmadıkça sıkıntı da yok. O zaman kullan, oyuna gir oyna, vakit geçir. Bir anda mavi ekran alırsan voltajı bir tık arttır. Basit bir uğraşla zaten en ideal voltajı bulmuş olursun.
Mavi ekran vs hiçbir şey olmuyor.
OC yaptıktan sonra sistemi Prime 95 testine sokuyorsunuz sıcaklık değerleri normalse ve herhangi bir mavi ekran hatası vs. sorunla karşılaşmadıysanız stabil çalışıyordur. Prime 95 kadar sistemi zorlayan bir test programı yok bu testten geçerse her şey okeydir.
Aida64 kullanıyorum. Hem sıcaklık, voltaj göstermesi güzel oluyor.
Tek sıkıntı, sadece İşlemci ve Ram testteyken max 70 ama işin içine ekran kartında katına 86 dereceye kadar çıkıyor. Ekran kartında manual fan ayarı yaptığım için fazla hava çekiyor sanırım ekran kartı. İkisininde max kullanılacağı bir ortam olmayacağı için problem olacağını sanmıyorum. Herhangi bir şey olursa yine sizleri bilgilendiririm. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı