Staj için MediaMarkt vs Vatan Bilgisayar

Emirhan_34

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 4 5 ay bilgisayar teknisyeni olarak teknik işlerle uğraştım ama oradan tam verim alamadım ve ayrıldım. Şimdi de bir yerlerle görüştüm, kimse deneyim olmadan işe almıyor. Sizce MediaMarkt mı yoksa Vatan Bilgisayar'a girmem mi mantıklı yoksa Monster İtopya gibi yerlere mi girmeliyim?

Teknik servis konusunda Mediamarkt ve Vatan Bilgisayar'da sadece sistem toplayan görevli olarak çalışabilirsin. Onun dışında seni geliştirecek ve deneyim kazandıracak bir şey bulamazsın. Tavsiyem Monster, Acer, Lenovo, Msi, Asus vs. gibi markaların teknik servislerinde çalışman olur. Bu şekilde branşında kendini çok daha faydalı şekilde geliştirirsin.

Teknik servis konusunda MediaMarkt ve Vatan Bilgisayar'da sadece sistem toplayan görevli olarak çalışabilirsin. Onun dışında seni geliştirecek ve deneyim kazandıracak bir şey bulamazsın. Tavsiyem Monster, Acer, Lenovo, MSI, ASUS vs. gibi markaların teknik servislerinde çalışman olur. Bu şekilde branşında kendini çok daha faydalı şekilde geliştirirsin.

Peki buralara nasıl başvuru yapmalıyım? Yaşım 16. 18 yaşından altı alırlar mı?

peki buralara nasıl başvuru yapmalıyım yaşım 16 18 yaşından altı alırlar mı?
Burada iş birazcık şansa ve büyük oranda sana bağlı oluyor. Bahsettiğim firmaların teknik servis lokasyonlarını araştır, gidebileceğini noktadaki servislerle telefon, mail veya gerekirse yüzyüze iletişim üzerinden iletişime geç. Meslek lisesi stajını tamamlamış birisi olarak, staj için çabalamazsan bulamayacağının temennisini sana verebilirim.

Önce dediğim gibi gidebileceğini teknik servislerin listesini yap, sonra bunlarla iletişim kurarak seni Stajyer olarak alamayacak olanları listeden çıkar. Seni alabilecek olanlarla ise iletişimi koparma, gerekli belgeleri öğren ve senden sorumlu öğretmeninle konuşarak gerekli işlemleri tamamlayın. Her öğrencinin stajıyla ilgilenmek zorunda ve sorumlu olan bir öğretmeni vardır, eğer seninle ilgilenmezse önce Bölüm Öğretmeni sonra veline durumu belirt.

Dediğim gibi biraz iş sana kalıyor ancak sen bulamasan bile öğretmenin sana bir yer bulmak zorunda, bunun için maaş alıyor ve işi bu.

Burada iş birazcık şansa ve büyük oranda sana bağlı oluyor. Bahsettiğim firmaların teknik servis lokasyonlarını araştır, gidebileceğini noktadaki servislerle telefon, mail veya gerekirse yüzyüze iletişim üzerinden iletişime geç. Meslek lisesi stajını tamamlamış birisi olarak, staj için çabalamazsan bulamayacağının temennisini sana verebilirim.

Önce dediğim gibi gidebileceğini teknik servislerin listesini yap, sonra bunlarla iletişim kurarak seni Stajyer olarak alamayacak olanları listeden çıkar. Seni alabilecek olanlarla ise iletişimi koparma, gerekli belgeleri öğren ve senden sorumlu öğretmeninle konuşarak gerekli işlemleri tamamlayın. Her öğrencinin stajıyla ilgilenmek zorunda ve sorumlu olan bir öğretmeni vardır, eğer seninle ilgilenmezse önce Bölüm Öğretmeni sonra veline durumu belirt.

Dediğim gibi biraz iş sana kalıyor ancak sen bulamasan bile öğretmenin sana bir yer bulmak zorunda, bunun için maaş alıyor ve işi bu.
Bu arada yanlış yazmışım, staj değil de normal olarak beni alırlar mı öyle yerlere

Staj dışı almazlar, zaten 18 yaş altına kurumsal şirketlerde çalışmak yasak. Öyle teknik servisler de çalışanını ya stajdan itibaren yetiştirip alıyor ya da yetiştirilmiş personeli direkt işe alıyor. Mümkün olduğunu sanmıyorum.

Staj dışı almazlar, zaten 18 yaş altına kurumsal şirketlerde çalışmak yasak. Öyle teknik servisler de çalışanını ya stajdan itibaren yetiştirip alıyor ya da yetiştirilmiş personeli direkt işe alıyor. Mümkün olduğunu sanmıyorum.

Peki nereye girmeliyim şu an sorduğum hiçbir yer işe almıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı