Staj Yapmak

AhmetBirkan

Hectopat
Katılım
24 Temmuz 2020
Mesajlar
759
Çözümler
2
Merhaba, Staj okulun 2 dönemide yapılıyor mu yoksa 1 dönem mi yapıyoruz?

Staj'a sadece okul varken mi gidebiliriz yoksa okul açılmadan 11.sınıf bitince yaz tatilinde bir yerde başlayabilir miyiz erkenden?

Staj'da kendimi geliştirmek için hangi kurum türüne gitmeliyim kamu vs özel?

Staj'ı nasıl bulurum? Okul yardımı olmadan?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Okul yardımı olmadan çok zor. Özellikle özel sektör zorunlu staj yapması gerekenleri alıyor çünkü sigortayı okul karşılıyor.
 
1-) Selam, ben de şu an stajyerim. Bildiğim kadarı ile 2. dönem de staj var ama ne kadar doğru orasını bilemem.
2-) Staja sadece okul varken gidebilirsin, şu an bende aynı durumdayım okul olduğu müddetçe gidiyorum.11. sınıf sonrasında başlamak hakkında bir bilgim yok.
3-) Senin okuduğun bölüme bağlı, örneğin ben meslek lisesinde bilgisayar bölümünde teknik servis dalında eğitim görüyorum. Bilgisayarcı da çalışıyorum telefoncu da da çalışabilirim, banka da çalışabilirim, hastahane de çalışabilirim, muhasebecide de çalışabilirim. Orası kesinlikle senin okuduğun bölüme kalmış, ki zaten öğretmenler bu konuda bilgi veriyor olması lazım.
4-) Gezinip bulmak şart ya da senin bölümün üzerinden herhangi bir tanıdığın var ise onun yanına girebilirsin. Şahsen ben gezinip buldum ve bu dönem de staj bulmak aşırı zor malum pandemi araya girdi şu an da çoğu yer personel almayı bırak personel çıkarmaya çalışıyor.
 

Geri
Yukarı