Staja gitmeyince ücret kesilir mi?

snaks

Decapat
Daha fazla  
Merhaba ben bir firmada ihricat kisminda stajyer olarak calisiyorum 12. sinifim.
Gecen haftalarda 1 haftalik bir ara tatil oldu bu ara tatilde staja gitmedim izin de almadim.
Ogretmenime sordugumda muhasebeyle konusman gerek dediler. Gece saat 1 oldu dusunmekten uyku tutmuyor. Sizce staj maasimda bir kesinti olur mu? Zaten 3 kurus bir şey aliyorum. O da yola yemege gidiyor. Bari onu kesmesinler. (Google'dan bakip yazmayin bende baktim Google'dan herhangi bir bir tecrubesi veya bilgisi olan yazssin)

Merhaba ben bir firmada ihricat kisminda stajyer olarak calisiyorum 12. sinifim.
Gecen haftalarda 1 haftalik bir ara tatil oldu bu ara tatilde staja gitmedim izin de almadim.
Ogretmenime sordugumda muhasebeyle konusman gerek dediler. Gece saat 1 oldu dusunmekten uyku tutmuyor. Sizce staj maasimda bir kesinti olur mu? Zaten 3 kurus bir şey aliyorum. O da yola yemege gidiyor. Bari onu kesmesinler. (Google'dan bakip yazmayin bende baktim Google'dan herhangi bir bir tecrubesi veya bilgisi olan yazssin)
Staja gidiyorum bende. 12. Sınıfım meslek lisesi zorunlu stajı görüyorum yani. Bize okulda kesilmicek denildi ama sizinki farklı olabilir.

Staja gidiyorum bende. 12. Sınıfım meslek lisesi zorunlu stajı görüyorum yani. Bize okulda kesilmicek denildi ama sizinki farklı olabilir.
Hatta eskiden kesip kesmeme şirketin elindeymis artık mecburi veriyorlarmis.

İşletmeden işletmeye değişir, bazı işletmeler keser, bazıları kesmez. Devlet kurumuysa kesiliyor genelde. Benim staj yaptığım devlet kurumu bizim zamanımızda işletme devamsızlığından da kesiyordu, okul devamsızlığından da kesiyordu. Fakat, özel bir işletmede staj yapan arkadaştan hiç kesilmiyordu.

Net bilgi almanız için öğretmeninizin de dediği gibi, işletmenizin muhasebe bölümüne veya sizden sorumlu memura/çalışana danışmalısınız.

Devlet yerlerinde kesiliyor hastanede stajyerim gitmediğimde kesiliyor mesela özeller hakkında bilgim yok

1 haftalık tatilde yıllık izin alman gerekiyordu haber etmediysen belki kesilebilir maaşından

Lise stajı ve yıllık izin alakasız değil mi? Zaten 1 yıl bile yapılmıyor lise stajı, nasıl bir yıllık izinden bahsediyoruz ki? Böyle bir şey hiç duymadım daha önce, varsa da yeşillendirirseniz sevinirim.

Lise stajı ve yıllık izin alakasız değil mi? Zaten 1 yıl bile yapılmıyor lise stajı, nasıl bir yıllık izinden bahsediyoruz ki? Böyle bir şey hiç duymadım daha önce, varsa da yeşillendirirseniz sevinirim.

Benim bildiğim stajyerlerin işe başladıktan sonra 4 hafta sadece okul tatillerinde kullanabildiği izinleri olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı