İnceleme Stanley The Quick Flip 1.06L termos incelemesi

Herkese merhaba.

Uzun bir süredir kullanım tecrübelerime dayalı bir inceleme yazmadığımı fark ettim. Fazla uzatmadan "Ve işte karşınızda Stanley The Quick Flip 1.06L incelemesi!" diyerek başlayalım 😄

Normal şartlarda aynı ürünün 700 ml kapasiteli versiyonunu kullanıyordum ve gerçekten çok da memnundum. Ancak gerek kız kardeşimin termosunun bozulması gerekse de biraz daha fazla sıvı muhafaza edebilir miyim düşüncesi beni bu ürünü almaya yönlendirdi.

Ürünü 4 gün önce Amazon.com.tr üzerinden 1640 liraya aldım. İncelemeyi ve almayı düşünenler için linkini ekledim.

Ürünün tam kapasitesi 36 fl oz. yani 1064 ml. Kapasite aşımı yapılmaması adına gövdede yukarıya doğru hafif bir yükselti bulunmakta. Resmi distrübütörün sitesinden aldığım veriler 10 saat sıcak, 18 saat soğuk tutabildiğini söylemekte.

Sıcak sıvı muhafazası için kullanacağımdan dolayı ısı tutma (heat retention) iddiasını test etmek adına sıcak sıvı kullandım. Soğuk sıvı için de ayrı bir vakit test yapacağım.

Sıvı sıcaklığını ölçebilmek adına aşağıda linki yer alan termometreyi kullandım.

Not: Sıcaklıkların hangi organizasyonlarca nasıl değerlendirildiğine yönelik ChatGPT üzerinden yardım alarak bir tablo oluşturdum. Bu tablo, Amerikan Mesleki Güvenlik ve Sağlık Kurumu (OSHA) baz alınarak oluşturulmuştur.

image_2025-05-17_004046806.png

Burada kişinin sıcaklık algısından ziyade veri üzerine konuşmak daha isabetli olacaktır.

Termometre elime ulaşmadan 1 saat önce termosa sıcak su koymuştum. O nedenle 1 saat gecikmeyle ölçümlere başladım.

2 gün önceki ölçümler:

• 10.04'te 87.2°C.
  • 12.06'da 79.5°C. Not: Bu aralıkta birkaç kez kapağı açtım ancak saat başında sıcaklık ölçmeyi unuttum.
  • Bu suyla kahve yapıp okula götürdüm.
  • 16.06'da 58,6°C olarak ölçtüm.

Buradaki verinin isabetli olmadığını düşündüğüm için dün akşam saat yedide başlayarak yeni ölçümler yaptım.

Düne ait ölçümler:

• 19.07'de 89.9°C.
  • 20.07'de 83.7°C.
  • 21.07'de 77.2°C.
  • 22.07'de 69.9°C.
  • 00.45'te ise 55°C olarak ölçümlerimi tamamladım.

Dipnot: Kullanım şekilleri ve koyulan sıvının niteliği kaybolan ısı miktarını etkileyebilir. 2 gün önce yaptığım ölçümler öncesinde suyu koyarken termosu ısıtmamış, direkt olarak koymuştum.
Dün yaptığım ölçümler öncesinde suyu koyarken termosu biraz sıcak suyla ısıtarak koymuştum.

Şahsen distribütörün sunduğu veri ile tam doğru olarak yürütmemiş olsam da yaptığım ölçümlerin birbirine yakın olduklarını söyleyebilirim.
Ürünün en az 4-5 saat boyunca rahatlıkla sıcak sıvı muhafaza edebileceğini söyleyebilirim.

Dipnot 2: 10 saat ve üzerinde sıcak sıvı muhafazası yapacak kişilerin bu model yerine Stanley Classic serisi vakumlu termosları tercih etmesi daha doğru olacaktır.

Ürünün sevdiğim yönleri:
  • Hacminin yüksek olması.
  • Mandalı sayesinde elde kolaylıkla taşınabilmesi.

Ürünün hoşuma gitmeyen yönleri:
  • Ürünün ağız kısmı dar olduğu için temizleme konusunda potansiyel zorluğu.

WhatsApp Image 2025-05-17 at 00.24.55.jpeg

Ürüne dair resimleri de ekleyerek incelememi burada sonlandırıyorum.
Umarım ki isabetli bir inceleme yazısı yazabilmişimdir.

WhatsApp Image 2025-05-17 at 00.24.54.jpeg WhatsApp Image 2025-05-17 at 01.27.25.jpeg

Yeni incelemelerde görüşmek dileğiyle.

Son düzenleme:
Güzel bir inceleme olmuş. Aynı ürünün mavisine sahibim ve memnunum.

Ek olarak termosa sıcak içecek koyacaksanız, öncesinde termosta 5-10 dakika kaynar su bekletip sonrasında içeceğinizi koyarsanız daha uzun sıcak tutar. Aynı durum soğuk içinde geçerlidir soğuk su ile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı