Rehber Star Wars: Battlefront 2 Epic fix dahil mod kurulumu

Jayce

Gigapat
Katılım
6 Ekim 2018
Mesajlar
5.126
Makaleler
1
Çözümler
333
Bu rehberde sizlere Battlefront 2 oyununun Epic Games sürümünde yaşanan mod yükleme sorununun çözümüne yönelik bir yazı paylaşacağım.

İhtiyacımız olan dosyalar:
Frosty mod Manager: Downloads - The Frosty Tool Suite (mod kurulumu için gerekli olan uygulama)
Epic Games için fix dosyası: Battlefront_2_epic_fix (oyunun Epic Games sürümüne sahip değilseniz indirmenize gerek yok.)
İndirmek istediğiniz mod: Darth Malgus (örnek için bu modu kullandım, istediğiniz herhangi bir modda da aynı işlemleri uygulayabilirsiniz.
Yapmanız gereken işlemler:
1- Yukarıda vermiş olduğum linkten Frosty mod Manager'ı indirin ve kurulumu gerçekleştirin. Daha sonrasında uygulamayı açtığınızda karşınıza şöyle bir ekran gelecek.

1616253186082.png


Bu ekranda yapmanız gereken, "New" butonuna tıklayıp ardından oyunun yüklü olduğu seçmeniz. Ardından karşınıza mod Manager'ın arayüzü gelecek ama şimdilik oraya ellemeyeceğiz, şimdi yapmamız gereken şey kullanacağımız modu indirmek.
Verdiğim linke tıklayınca modun internet sayfasına yönlendirileceksiniz. Burada yapmanız gereken tek şey "files" sekmesine tıklayıp ardından çıkan ekranda manual download seçeneceğine tıklamak.

1616253744876.png


Dosyayı indirdikten sonra Frosty mod Manager'a geri dönebiliriz.
Mod Manager'da açılmış olan ekranda yapmanız gereken şey "ımport mods" butonuna tıklayıp ardından indirdiğimiz modu seçmek.
Daha sonrasında karşınıza böyle bir ekran gelecek.

1616254246044.png


Modun üstüne tıklayıp daha sonrasında "apply mods" deyin. Burada herhangi bir beklemeyle karşılaşmayacaksınız. Daha sonrasında yukarıdaki "launch" butonuna tıklayıp oyunu açabilirsiniz.
Modun oyun içi ekran görüntüsü:

1616254687620.png


Ek bilgilendirme: Buraya kadar olan işlemler hem Steam hem Epic kullanıcıları için aynıydı. Epic Games kullanıcıları son bahsettiğim aşamayı yaptıktan sonra modlarının çalışmadığını göreceklerdir. Bunun çözümü için aşağıdaki seçeneği deneyebilirsiniz. Steam kullanıcılarının yapması gereken başka bir şey yoktur, iyi eğlenceler.
Epic Games için fix: Gelelim asıl sorunumuza. Bu çözümü ben kendim denedim ve başarılı bir sonuç aldım ve herhangi bir sistemsel sorun yaşamadım ama CMD işleminin güvenilirliği hakkında net bir bilgim yok. Burada sorumluluğu size bırakmak zorunda kalıyorum ancak diğer kısımların güvenilirliğinden %100 emin olabilirsiniz.
Öncelikle bu işleme başlamadan önce Epic Games ve Origin'in arkada açık olduğundan emin olmanız gerekiyor. Sonrasında işleme başlayabiliriz.
Yukarıdaki linkte verdiğim CMD dosyasını indirdikten sonra açıyoruz. Karşınıza şöyle bir ekran gelecek.

1616255064002.png


Burada yapmanız gereken şey 12 saniyelik süreyi beklemek ve ardından Enter'a basmak. Sonrasında oyununuz açılacak ve modların Epic Games'te de çalıştığını göreceksiniz. (bu işlem tek seferlik bir işlemdir ve tekrarlanmasına gerek yoktur. Bir kere yaptıktan sonra oyunu Frosty üzerinden başlatmaya devam etmelisiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, konuyla ilgili sorularınızı elimden geldiğince cevaplayacağım, iyi sosyaller.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güncelleme: Konu içerisinde belirtmemişim, Epic için olan fix işlemini gerçekleştirdikten sonra yeni mod indirdiğinizde fix işleminizi tekrarlamanıza gerek yok. Oyunu Frosty üzerinden launch ettiğinizde herhangi bir problem ile karşılaşmazsınız.
Darth Malgus modu için ses dosyası: Darth Malgus Audio
 

Geri
Yukarı