Star Wars izleme sırası nasıldır?

@Joursey Yazınız çok kafamı karıştırdı. Benim demek istediğim Anakin'in nasıl karanlık tarafa geçtiği ve Darth Vader olduktan sonra neler yaşadığını düzgün anlaması için Phantom Menace ile başlayıp öyle gitmesi gerektiğini söylüyorum.
Benim demek istediği filmler üzerinden giderek anlatıcam
A New Hope: Darth Vader adında gizemli bir kötü karakter var kim olduğunu bilmiyoruz. Ana karakterimiz Luke film içinde Obi Wan tarafından babasının efsanevi bir jedi olduğunu ama sonrasında Vader tarafından ihanete uğradığını ve öldürüldüğünü öğreniyor. Böylelikle film bitince Vader karakteri Luke'un babasını öldürmüş ve Luke'un intikam almak istediği bir villain'a dönüşüyor.

Empire Strikes Back: Luke Vaderla yüzleşebilmek için Yoda tarafından eğitimlere tabi tutulurken aynı zamanda karanlık tarafının keşfediyor(daha sonra öğreniyoruz ki sebebi babası). Ardından babasını öldüren Vader'la yüzleşmeye gittiğinde aslından Obi Wan'ın gerçekleri tam olarak açıklamadığını ve Vader'ın aslında Anakin olduğunu öğreniyoruz. Böylelikle işler daha da karmaşıklaşıyor. Luke'un intikam almak istediği kişi aslında babası çıkıyor.

Return of The Jedi: Luke bu sefer babasını yoldan çıkaran İmparator Palpatine'i öldürmek ve galaksiyi huzura kavuşturmak isterken aynı zamanda babasını tekrar iyi tarafa çekmeye çalışıyor. Anakin'in içindeki çatışmayı görüyoruz ve en sonundan Palpatine'i öldürerek güce dengeyi getiriyor. Vader'ın Palpatine tarafından beyninin yıkandığını bilerek bu olayların nasıl gerçekleştiğini öğrenmek için ise 1-2-3'ü izliyoruz.
Ama bütün bunlar seriye spoilersız giriyorsanız geçerli tabi.

Sürekli geçmişten geleceğe gelecekten geçmişe atlamayı sevmemiştim açıkçası. Star Wars'dan sonda her içeriği canon izlemeye başladım.
Evet mantıklı, özellikle son yıllarda çok fazla Star Wars içeriği çıkınca çok karıştı ortalık. Ama sadece ana filmleri izleyecek birisi için bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı