Star Wars izlemeye nereden başlanmalı?

PatpatMinyon

Decapat
Merhaba arkadaşlar; yakın zamanda bir film ve dizi arayışına çıktım ve aklıma Star Wars geldi, Star Wars hakkında hiçbir bilgim yok ama bütün film/dizilerini izlemek istiyorum ve öğrenmek istiyorum. Biraz araştırdım ve gördüğüm kadarıyla Star Wars izlemek için filmleri ve dizileri için sıralaması varmış, ben Star Wars'ı hiç bilmiyorum hatta bugün Star Wars Sky Walker Saga adlı oyunu aldım. Steam'de o oyuna da başlamadan önce Star Wars'ı izlemek gerekiyormuş bana bir film ve dizi için sıralama yapabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çıkış yılına göre arattığımda bu çıkıyor:
  1. Bölüm IV: Yeni bir umut (a New hope, 1977)
  2. Bölüm v: İmparator'un dönüşü (empire strikes back, 1980)
  3. Bölüm VI: Jedi'ın dönüşü (return of Jedi, 1983)
  4. Bölüm ı: Gizli tehlike (the Phantom menace, 1999)
  5. Bölüm II: Klonların saldırısı (attack of the clones, 2002)
  6. Bölüm III: Sith'in intikamı (revenge of the Sith, 2005)
  7. Bölüm VII: Güç uyanıyor (the Force awakens, 2015)
  8. Rogue One (2016)
  9. Bölüm VIII: Son Jedi (the last Jedi, 2017)
  10. Solo (2018)
  11. Bölüm IX: Skywalker'ın yükselişi (the Rise of skywalker, 2019)
    Peki bunlardan önce ya da bunlardan sonra izleyeceğim bir dizisi ya da filmi var mıdır extra, bir de hikayeyi ve evreni anlamak için bu sıralamamı izlemem lazım.

Ben kronolojik olarak izlemiştim ve gayet de güzeldi kronolojik olarak bence daha iyi ama herkes çıkış yoluna göre izlenmesini öneriyor.

Bir şey soracağım size, dizileri filmlerden sonramı izlediniz bir de araya diziler girdi kafam iyice karıştı.
Sıralama olarak da şu iyi midir?
  • Episode'ı
  • Episode II.
  • Episode III.
  • Solo: A Star Wars story.
  • Rogue One: A Star Wars story.
  • Episode IV.
  • Episode v
  • Episode VI.
  • Episode VII.
  • Episode VIII.
  • Episode IX.

Bir şey soracağım size, dizileri filmlerden sonramı izlediniz bir de araya diziler girdi kafam iyice karıştı.
Sıralama olarak da şu iyi midir?
  • Episode'ı
  • Episode II.
  • Episode III.
  • Solo: A Star Wars story.
  • Rogue One: A Star Wars story.
  • Episode IV.
  • Episode v
  • Episode VI.
  • Episode VII.
  • Episode VIII.
  • Episode IX.
Hayır 4-5-6-1-2-3 şeklinde izleyin yani yıl olarak hangisi daha önce çıktıysa öncelik onda olsun. 7 8 9 izlemeseniz de olabilir ama izleyin yine :ı Diğerlerini de filmlerden sonra izleyebilirsiniz veya 3. bölümden sonra da izleyebilirsiniz

Hayır 4-5-6-1-2-3 şeklinde izleyin yani yıl olarak hangisi daha önce çıktıysa öncelik onda olsun. 7 8 9 izlemeseniz de olabilir ama izleyin yine: I diğerlerini de filmlerden sonra izleyebilirsiniz veya 3. bölümden sonra da izleyebilirsiniz.

Dizilerin hepsini 3. bölümden sonra ya da filmler bittikten sonramı izleyeyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı