Star Wars Jedi: Fallen Order alınır mı?

Vanga28

Decapat
Katılım
31 Mart 2022
Mesajlar
972
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Daha önce hiç Star Wars oyunu oynamadım Steam de 41 TL'ye düşmüş oyunu deneyimleyen arkadaşların düşüncesi nedir?
 
Fena değil.
Souls like save sistemi ve dövüş mekanikleri var, aynı zamanda metroidvania sistemi var.
Hikayesi fena değil, grafikler güzel, kısaca alınabilir ancak gamepasste var diye biliyorum.
 
Ben beğenmemiştim açıkçası bu oyunun tanımı tam olarak çorba. Neden derseniz her şeyden biraz var. Platform, bulmaca, aksiyon, parkur ne ararsan var ama ne kadar iyi yapıyor dersen eh işte derim. Bunca şeyin yanında birde souls like olmaya çalışıyor. Bana kalırsa her şeyden biraz olacağına bir iki mekaniğe odaklanıp adam gibi oyun yapsalar çok daha iyi olur. İkinci oyundan umudum var biraz potansiyeli yüksek aslında ama klasik EA işte her şeyin içine sıçıyor.
 
Ben aldım 12.saatimdeyim gayet beğendim. Aksiyon sistemi güzel, grafikler iyi düşman çeşitliliği fena değil, bulmacaları yeterli düzeyde. Şu ana kadar tek sevmediğim tarafı berbat bir save sistemi var ve haritası çok karışık kaybolmak çok kolay. Yine de alınır 41 liraya daha iyi ne yapılabilir ki?
 
Sırf uzay gemisine hızlı seyahat yapma seçeneği olmadığı için bitiremediğim oyundur, inanın bana oyunu belirli bir süre oynadıktan sonra sonuna kadar geldiğiniz haritanın başına tekrar yürümek hiç keyif vermiyor.
 
Süper mükemmel bir oyun değil ama alınır. Bazı Souls benzeri mekanikler barındırıyor fakat tam bir Souls kopyası değil. Diğer oyunlardan da (Metroidvania, Uncharted, Tomb Raider) esinti var.

Ben 4 kere bitirdim ve iyi bir oyun. Yalnız tam olarak anlamak için Star Wars filmlerini izlemeniz gerekli. En azından 4-5-6-1-2-3 filmlerini izlemelisiniz. Yoksa hikaye anlamında çok fazla soru işareti kalır. Ben mesela ilk oynadığımda daha Jedi ne demek onu bile bilmiyordum. O yüzden de 4.5 saat oynadıktan sonra bırakmıştım. 1 yıl sonra tekrar oynamaya başladım ve kaldığım yerden devam ettim. Bittikten sonra 2. kez oyuna başladım (New Journey+ modunda) ve bu sefer oyunu daha fazla anlamaya başladım. En sonunda da Star Wars 4-5-6-1-2-3 filmlerini izledikten sonra bir kere daha başladım ve bu sefer hikayeye iyice bağlanabildim.

Yani ilk olarak filmleri izlemelisiniz. Disney+’ta Star Wars filmleri mevcut. Ayda 35 TL’ye en azından 1 aylığına alıp 4-5-6-1-2-3 filmlerini izleyip sonra Star Wars Jedi: Fallen Order’a başlamanızı öneririm.

Oyun da dediğim gibi süper bir oyun olmasa da iyi ve tatmin eden bir oyun.
 
Light souls-like diyebilirz bu oyun için. Star Wars seviyorsanız kesin oynayın sevmiyorsanız bile rahatlıkla oynarsınız ama son bölümün muhteşemliğini kaçırırsınız.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı