Star Wars Jedi Fallen Order oyunda FPS düşmesi ve donma

TunaFG

Centipat
Star Wars Jedi Fallen Order oynarken açtıktan yarım saat sonra oyun oynanmaz şekilde durmadan aralıksız donmaya başlıyor. Sonra oyunu kapatıp açıyorum hiçbir şey değişmiyor. Bilgisayarı kapatıp 1 saat bekletince açılıyor ama sonra yarım saat sonra oyun donmaya başlıyor ve bu böyle döngü gibi gidiyor. Puzzle'lar olan bir oyun olduğu için çok sıkıntı oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
enis kirazoğlu videosunu izlediysen bu oyunla alakalı donma stabil yani oyunun optimizasyon sorunu olabilir

Aynı oyunda bende sorun olmuyordu.
Sisteminiz nedir?
Oyun orijinal mi?

Oyun satın aldığım Origin Access Premier'de vardı. Yani satın aldım teknik olarak. Sistemimde sadece RAM'in 16 GB olduğunu söyleyebilirim ayrıntısız. Sistem şu:
MSI B350M GAMING PRO - AMD Ryzen AM4 DDR4 anakart.
Crucial (CT8G4DFS824A) 8 GB DDR4-2400 masaüstü bellek 1.2v.
ASUS ROG STRIX GTX1050 TI-4G-Gaming - GTX 1050 Ti 4 GB ekran kartı.
Nagas AO750 750W 80+ Bronze aktif PFC güç kaynagı.
AMD Ryzen 5 1600 işlemci soket AM4 + wrait spire cooler.
Corsair Carbide serisi Spec-Alpha CC-9011085-WW - Power yok Siyah/Kırmızı oyuncu kasası.
Kingston UV400 SUV400S37/120G 2.5" 120GB SATA SSD disk.
Seagate Barracuda ST1000DM010 3.5" 1 TB 7200RPM SATA hard disk Drive.
Enis kirazoğlu videosunu izlediysen bu oyunla alakalı donma stabil yani oyunun optimizasyon sorunu olabilir.

Ama önceden olmuyordu. Son iki günde başladı. Ve donma gibi değil yani bayağı aralıksız 1 saat dondu bir kere.

Ben de GTX 1050 Ti ile oyunu medium ayarlarda, minimum 40FPS, maksimum 60FPS oynuyordum. Ayrıca sizin sisteminiz benimkinden bir tık daha iyi.

Isınma sorunu yok değil mi?

Nasıl anlarım olup olmadığını? Yani ısınmanın.
Ben de GTX 1050 Ti ile oyunu medium ayarlarda, minimum 40FPS, maksimum 60FPS oynuyordum. Ayrıca sizin sisteminiz benimkinden bir tık daha iyi.

Isınma sorunu yok değil mi?

Oyun indiriyorum şu an. 51 derece diyor. Fazla mı?

Son düzenleme:
Nasıl anlarım olup olmadığını? Yani ısınmanın.
MSI AfterBurner ile işlemci ve ekran kartınızın oyun içi sıcaklıklarını kontrol edin. Sıcaklık belirli düzeye ulaştığında bileşenlerin saat hızı düşmeye başlıyorsa thermal throttling var demek oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu an indirmeyi durdum ve sonuçlar şöyle:CPU 46 motherboard 46 Graphics Card 33.
Bunlar fazla mı?

Boşta ise normal. Önemli olan oyunun ilerleyen saatlerinde kasmaya başladığı zaman sıcaklıkların durumu.

İnternet'te 30-35 arasında gezsin diyordu ama. Neyse oyunu açıyım bakayım ben.
Boşta ise normal. Önemli olan oyunun ilerleyen saatlerinde kasmaya başladığı zaman sıcaklıkların durumu.

İşlemci ve anakart 61 ve 62 dereece ekran kartı 45.nasıl?

Soğutucu yenilemelimniyim?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…