Çözüldü Stardew Valley açılması çok uzun sürüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Old1G

Hectopat
Stardew Valley'i Steam'den başlatıyorum çalışıyor gösteriyor ama oyun 5-6 dakika sonra açılıyor. Ana ekran geldikten sonra Save'ime giriyorum, yükleniyor yazısı geliyor ama orada da 7-8 dakika bekliyorum. Korsan indirip denedim korsanda hiçbir sıkıntı olmadı direkt açıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hey, forumlara hoş geldiniz!
Bilgisayarınızın gecikmesinin en olası nedeni 1.5.5 güncellemesidir.
Bu, bir sürü yeni şey ekledi, ancak bunun büyük bir kısmı, oyunun 32 tamsayılı bir işlemci birimi kullanmaktan 64 Bit'lik bir standart haline gelmesiydi.
Bu, toplulukta çok fazla paniğe neden oldu çünkü birçoğu ne olduğunu bilmiyordu ve 64 Bit işlemciye sahip değildi.
Daha olası başka bir hata veya sorun, bazı bilgisayar sistemlerinin 64 Bit işlemleri çalıştıramasıdır.
Bu aslında bir sorun değil çünkü 32 Bit işlemciye geçmek için kullanabileceğiniz ve oyunu hiç değiştirmeyen bir ayar var ve eğer seçeneğiniz varsa birini veya diğerini kullanmak için gerçekten hiçbir neden yok.
Steam'de oynuyorsanız, bu harika çünkü bir ayar var, bit işlemeyi 32'ye değiştirmek için basabilirsiniz.
Belki '1.5.5 stardew downgrade' veya benzeri bir adla arayabilirsiniz, ancak bulamazsanız bana cevap verin ve size ekran görüntüleri ile talimatları gönderebilirim.

İngilizceden bunları çevirdim umarım yardımcı olur.

İkisini de denedim.

Yazıyı oku o belki işe yarar.

Eğer o işe yaramaz ise bir yazı daha var
İngilizceden çevirdiğim için biraz sıkıntılı

Herkese merhaba,

Umarım iyisinizdir ve Stardew Valley'in tadını çıkarıyorsunuzdur.
Son 1.5.5 yamasından sonra, kare hızı veya performans sorunlarıyla ilgili bazı dağınık raporlar geldi (oyun yavaş çalışıyor, gecikme, takılma vb.). Bu sorunların kesin nedeni bilinmiyor, bu yüzden yardım için size, oyunculara dönüyorum.

Bu sorunların doğası hakkında toplayabildiğim kadar çok veri toplamak ve bir nedene işaret edebilecek bir modelin ortaya çıkıp çıkmadığını görmek istiyorum.

Şu ana kadar PC'de 1.5.5 ile deneyiminiz hakkında kısa bir anketi yanıtlamak ister misiniz? Sorun yaşıyor olsanız da olmasanız da, yanıtınızı almak faydalı olacaktır.

Öyleyse, lütfen bu şablonu kullanın:

Yalnızca rahat olduğunuz/paylaşmaya istekli olduğunuz kadar paylaşın.
Kod:
1) Please give as much detail as you can about your hardware set up. (See Note 1 below)

2) Have you experienced any performance issues while playing Stardew Valley? Please describe exactly what you've experienced. (See Note 2 below)

3) If you answered yes to 2, did the issues only appear after the 1.5.5 patch, or were they present before?

4) Are you playing with mods? If so, which mods?

5) Before the 1.5.5 patch came out, when was the last time you played Stardew Valley?

6) If you are experiencing performance issues, please try the troubleshooting steps below. Did any of them help?
not 1: Örneğin, hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Birden fazla monitörünüz var mı? Hangi çözünürlükteler (veya daha iyisi, tam olarak hangi model)? Monitörlerinizde hangi yenileme hızını kullanıyorsunuz? Hangi grafik kartına sahipsin? Hem entegre bir grafik çipiniz hem de özel bir grafik kartınız var mı? Ne kadar çok bilgi verebilirseniz o kadar iyi.
Yapabiliyorsanız, oyun içindeyken "/printdiag" yazın, sonuçların ekran görüntüsünü alın, yalnızca çıktıya kırpın ve bunu yanıtınıza ekleyin.
not 2:"Performans Sorunları", kekemelik, gecikme, düşük kare hızı, "mikro kekemelik", bellek sorunları veya oyunun "temizlik" olmadığı diğer durumlar anlamına gelir. Kilitlenmeler (oyunun aniden kapanması) bu anketin amacı değildir. Lütfen performans sorunuyla karşılaştığınız senaryoyu ve bağlamı tam olarak açıklayın. Tek oyunculu mu yoksa çok oyunculu mu olduğunu ve çok oyunculuysa, ev sahibi mi yoksa sadece bir çiftçi mi olduğunu belirttiğinizden emin olun. Ne kadar detay, o kadar iyi!

Sorun giderme adımları:
1) V-Sync'i açmayı deneyin (oyun içi seçenekler menüsü / Grafikler). Hem V-Sync "açık" hem de "kapalı" olarak deneyin ve herhangi bir değişiklik olup olmadığına bakın.
2) Yakınlaştırma düzeyinde 100 oynamayı deneyin (Varsayılan yakınlaştırma)
3) "Tam Ekran" modunda oynamayı deneyin (önce "Pencereli" moda geçmeniz gerekebilir). Ekran çözünürlüğünüz yüksekse (örneğin > 1080p), daha düşük bir çözünürlük seçmeyi deneyin (1920 X 1080 gibi bir şey).
4) Yukarıdakilerin hiçbiri yardımcı olmazsa, Steam'deki "uyumluluk" bölümüne geçmeyi deneyin (kütüphanede Stardew Valley'e sağ tıklayın > Özellikler > Betalar > açılır menüden "Uyumluluk"u seçin)

Eklemek istediğiniz başka bir şey varsa, lütfen hissedin. Bedava.
Buna katılmak isteyen herkese şimdiden teşekkür ederiz, yardımlarınız çok değerli!

-Ape

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı