Rehber Stardew Valley nasıl modlanır?

Herkese selamlar, önceki rehberde dediğim gibi bu sefer bir modlama rehberi oluşturdum sizler için. Çok kısa anlatacağım ve bundan sonra istediğiniz zaman mod kurup devam edebileceksiniz. Ancak şunları unutmayın, modların da bir sürümü var buna dikkat etmeniz gerekiyor.

1. Aşama SMAPİ kurulumu:

Nexusmods sitesine girip kayıt oluyoruz. Buradan da Stardew Valley Seçiyoruz.
1744793956069.png

Şimdi kayıt olduk ve hangi oyunu modlamak istediğimizi seçtik. Arama kısmına SMAPİ yazıyoruz.
1744794010968.png

Buradan da Files kısmını seçiyoruz ve ardından en üsttekini indiriyoruz.
1744794080414.png

Diyelim ki smapi .rar dosyasını kurdunuz. Şimdi o rar dosyasını sağ tık yapıp klasöre ayıkla demeniz gerekiyor.
Buradan da windows.bat olan dosyayı çalıştırıyoruz.
1744794201006.png

Şimdi çalıştırdığımız Windows.bat dosyasında ilk seferde oyununuz nereye kuruluysa onu seçiyorsunuz. Benim oyunun steamde olduğu için 1 diyorum ancak siz farklı bir yerden kurduysanız onun dosya yolunu yazmanız yeterlidir.
1744794336161.png

Gelen sonraki aşamada da İnstall Smapi ile Uninstall Smapi diye seçenekler gelecek. Biz buradan İnstall Smapi seçeceğiz ve devam edeceğiz.
1744794394821.png

Asıl önemli olan kısma geldik. En son ekranda yeşil yazılar gelecek. Oradan en baştaki tırnak işaretinden en sonraki % işaretini de barındıracak şekilde kopyalacağız. Bu aşamayı Oyunu steam ya da epicten olmayanların yapmasına gerek yok. Zaten Smapiyi dosya konumuna kuruyor.
1744794472250.png

Şimdi geldik steame. Oyunun en sağındaki çark işaretine basıp en alttaki özellikler sekmesine tıklıyoruz.
Açılan sekmede ise az önce kopyaladığımız yazıyı başlangıç seçeneklerine yapıştırıyoruz. Evet modun çalışması için gerekli olanları hallettik.
Buradan sonra da ben bir kaç mod önermek istiyorum. Yaklaşık 100 tane modum var, size seviyelerine göre modlar önereceğim. 5x3 şeklinde.

1/5 (Oyuna Yeni Başlayanlara Önerimdir.)

1- UI İnfo Suite. Oyundaki işinize yarayacak çoğu bilgiyi verir. Mesela gün içerisinde şansınız nasıl, kimin doğum günü var, yarın hava durumu nasıl? gibi. Envanter içerisinden de Pierrenin önündeki tabelalara ulaşabiliyorsunuz.

2- Lookup Anything. Bu modda bir npcnin ve ya eşyanın ne işe yaradığını öğrenmenizi sağlar. sadece üzerine imleçi getirip F1 basmanız yeterlidir.

3- Better Crafting. Oyuna yeni başllamış insanlara kesinlikle öneririm. Envanterden ulaşabileceğiniz eşya üretme kısmını daha da düzenliyor. İşinize kesinlikle yarar.
---
2/5 (Oyunu daha önce oynamışlar ancak yavaş yavaş ısınanlara)

1- Pony Weight Loss Program. Bu mod ile birlikte, atınız artık tekli yerlerden geçebilecek. Mesela atınız tahta köprülerden geçemiyorken artık geçebiliyor.

2- AutoGate. Bu mod kapılara yaklaştığınız gibi açıl kapan yapıyor. Sürekli aç kapat derdi yok. Daha güzel.

3- Activate Sprinklers. Bu mod ile sabah sulayıp akşam tarım yapmaya son. 1 tane fıskiyeniz varsa eğer, her sağ click attığınızda fıskiye çalışacaktır.
---
3/5 (Oyunu artık çözmüş değişiklik arayanlara)

1- Bigger backpack. Oyunu ilk defa oynayanlara önermem ancak 2. 3. defa başlayanlara önerimdir. 36 Slot gerçekten yetersiz kalıyor. Bu mod ile 48 slota çıkartabiliyoruz.

2- HarvestWithScythe. Bu mod sayesinde tırpan ile çoklu toplama yapabiliyoruz. Normalde tek tek tıklıyorken bu mod sayesinde bitkilerin ortasına geçip bir kere bastığınızda tırpan değdiği bütün ekinleri toplar.

3- Hot Spring Farmcave. Çiftliğimizdeki mağarayı bir kaplıcaya dönüştürür. Enerjiniz bittiğinde gidip yenileyebilirsiniz.
---

4/5 ( Oyunu en az 2 defa bitirmiş kimin ne olduğunu bilenlere)

1- Archery. Oyuna bir yay ve ok ekliyor. Oynadığı her oyunda okçuluk yapmayı sevenler için.

2- Chest Anywhere. Sandıklara atadığınız bir tuş ile erişmenizi sağlar. Nerede olursanız olun bütün sandıklarınıza erişebilirsiniz.

3- ItsTimeToWakeUp. Bu mod sayesinde ayarladığınız saatte kalkıyor karakter. Saat 6 da değil saat 4 ayarlarsanız karakter sabah saat 4 de uyanacaktır.
---

5/5 (Oyunu her detayına kadar bilen daha köklü değişiklik isteyenlere)

1- Survivalistic. Bu mod oyuna açlık ve su barı da ekliyor. Artık daha fazla şeyi düşünmek zorundasınız.

2- Stardew Valley Expanded. Bu mod oyunu genişletir. 15 Saat normal hikayeye ektir. Bütün detaylarını anlatamam çok geniş bir paket oynayın öğrenin.

3- Stardew Valley Ridgeside Village. Oyuna tepe başı köyü ekler. Farklı npcler farklı görevler. Çok fazla eki var bu modun. Tavsiyem Expanded ile beraber kurmanızdır.

---
Görüntü Modları ve Her Zaman işe yarayacaklar:
1- Visible Fish. Göletler ve denizlere tutulabilir balıklar ekler. Oradan hem hangi balığı tutabileceğini görmüş olursunuz hem de sular artık boş değil.

2- Dinamic Reflection. Bu mod sulara yansıma efekti ekler. Suyun yanında bir npc ve ya siz yürüyorsanız yansımanızı görürsünüz. Aynı şekilde bir bulutu ve ya doğa durumunu da.

3- ToDew. Sürekli unutan biriyseniz eğer. ToDew kurarak gün içerisinde ne yapacağınızı da görebilirsiniz.

4- Content Patcher. Çoğu mod çalışmak için bu modu gereksinim olarak sunar. Bir modu indirmek için tıkladığınızda ekrana turuncu mod isimleri gelir. Bir modun çalışması için o modları da kurmanız gerekir.

5- Generic Mod Config Menu. Bu mod sayesinde oyun içerisinden bütün modlarınıza ayar yapabilirsiniz. (Çok önemli)

---
Umarım İşinize yarayacak modlar önermişimdir. Elimden geldiğince de oyuna nasıl mod kurabileceğinizi anlattım. iyi oyunlar diliyorum herkese. Eğer çok ekstrem bir istek olursa 100 modluk modpackimi de yayınlarım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı