Sürprizbozan Stardust Crusaders'ın eksikleri

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ben Stardust Crusaders'ı izleyeli bayağı oldu ama o zaman aklıma böyle bir fikir gelmediğinden böyle bir şey yapmamıştım, yapmanın zamanı geldi gibi. Lafı fazla uzatmadan eksikliklere geçelim.
İlk 24 bölümün eksikleri:
  • Enyaba'nın tuttuğu stand kullanıcıları fazla zaman yiyor, bu kısımlar yavaş ilerliyor.
  • Ana karakter olmasına rağmen Jotaro'nun fazla ekran süresi yok, sanki yan karakterleden biriymiş gibi.
  • Dio'nun ekran süresi oldukça az, karakterin Part 1'den sonra nasıl düşündüğünü tam kavrayamıyoruz.
  • Yan karakter olan Avdol öldüğünde (tabii biz öyle sandığımızda) çok soluk şekilde ölüyor.
  • Polnareff ve Kakyoin'nin ekran süresinin uzunluğundan Joseph'e yer kalmıyor düzgün.
  • Avdol'un dönüşü çok ani oluyor ve sunulan bahane saçma.
  • Polnareff'in kız kardeşine çok değiniliyor ama diğer karakterlerin sıkıntılarına değinilmiyor.
Son 24 bölümün eksikleri:
  • Iggy çok gereksiz bir karakter.
  • Iggy'nin standına çok değinilmiyor.
  • Kakyoin'in ekran süresi yok denecek kadar az.
  • Avdol geri dönmesine rağmen fazla ekran süresi verilmiyor ve seyirciye düşmanın gücünü göstermek için bir piyon gibi harcanıyor.
  • Joseph'in çöldeki bir prize dokunmayacağını biliyoruz, değil mi?
  • Polnareff'in ekran süresi bir tık fazla.
Jotaro vs Dio eksikleri:
  • Dio egolu laflar dışında başka bir şey yapmıyor.
  • Jotaro son anda güç kazanıyor, son anda kurtuluyor.

Burada eksikleri yazmış olabilirim ama ben hem JJBA'yı hem de Stardust Crusaders'ı seven biriyim. Sizin de aklınıza gelen eksikler varsa yazabilirsiniz.

Dio'yu gerçek anlamıyla part 6'da tanıyoruz. Dio gerçekten part 3'te kalitesiz bir düşman gibi görünüyor çünkü amaçsızca bir duruş sergiliyor. Part 6'da ise o dönem arkaplanda olan amaçlarını görüyoruz.

Polnareff'in ekran süresinin fazla olmasının bir eksi olduğunu düşünmüyorum. Kaliteli karakter. Part 3'teki yan karakterler arasından hikayesi en iyi olan karakter.

Joseph ekran süresi gerçekten çok az. Part 4'ün konusunu düşünecek olursak part 3'te Joseph'i daha sık görmemiz güzel olurdu.

Stand kullanıcılarının fazla zaman yemesinin sebebi part 3'ün final olacağının düşünülmesi. Mangaka final partı olarak hazırladığı için elindeki tüm malzemeyi yığmak istedi. Ortaya da böyle bir iş çıktı. Eksi değil, elindekileri hızlı harcamak bu. Elbet seri için eksisi var ancak sadece part 3 için bakacak olursak aksine büyük bir artıdır.

Dio'yu gerçek anlamıyla part 6'da tanıyoruz. Dio gerçekten part 3'te kalitesiz bir düşman gibi görünüyor çünkü amaçsızca bir duruş sergiliyor. Part 6'da ise o dönem arkaplanda olan amaçlarını görüyoruz.
Size kesinlikle katılıyorum, part 3 sadece egolu bir vampir olan Dio, part 6'da oldukça dahice bir plan olan "Cennet Planı"nın sahibi olması beni şaşırtmıştı. Keşke bu planda part 3'te de bahsedilseydi.
Polnareff'in ekran süresinin fazla olmasının bir eksi olduğunu düşünmüyorum. Kaliteli karakter. Part 3'teki yan karakterler arasından hikayesi en iyi olan karakter..
Hikayesinin en iyi olmasının sebebi backstory'sine çok yer verilmesi. Bence bir kaç bölüm daha uzun olsaydı da diğer karakterlerin de backstory'lerini görseydik. Şahsen Kakyoin'in hikasi fena olmayabilirdi.
Joseph ekran süresi gerçekten çok az. Part 4'ün konusunu düşünecek olursak part 3'te Joseph'i daha sık görmemiz güzel olurdu.
Katılıyorum fakat Joseph'in part 3'te daha fazla ekran süresinin olmasının part 4'e bir etkisinin olabileceğini düşünmüyorum.
Stand kullanıcılarının fazla zaman yemesinin sebebi part 3'ün final olacağının düşünülmesi. Mangaka final partı olarak hazırladığı için elindeki tüm malzemeyi yığmak istedi. Ortaya da böyle bir iş çıktı. Eksi değil, elindekileri hızlı harcamak bu. Elbet seri için eksisi var ancak sadece part 3 için bakacak olursak aksine büyük bir artıdır.
Kesinlikle dediğiniz gibi, zaten animede en çok bölüme sahip part part 3 48 bölüm ile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı