Starfield başka gezegene gitmek için illa Fast travel mi kullanmak gerek?

Hocam oyun bir uzay simülasyon oyunu değil. İnsanlar eleştirirken bunu sürekli kaçırıyorlar. Uzayda geçen bir aksiyon rol yapma oyunudur Starfield. Uzay burada bir araç rolü üstleniyor, oyunun ana maddesi değil. Oyunun ana maddesi aksiyon rol yapmadır.
Tamamda örneğin Skyrim, Witcher gibi oyunlarda atmosferi yaşayabiliyorduk aynısını Starfield için de görmek isterdik. Adamları kötülemiyoruz olsa iyi olurdu diyoruz. 🙂 3-5 kullanımdan sonra bırakma fikrine katılıyorum oyun zaten uzun, bir yerden sonra illa ki bayacaktır.

Tamamda örneğin Skyrim, Witcher gibi oyunlarda atmosferi yaşayabiliyorduk aynısını Starfield için de görmek isterdik. Adamları kötülemiyoruz olsa iyi olurdu diyoruz. 🙂 3-5 kullanımdan sonra bırakma fikrine katılıyorum oyun zaten uzun, bir yerden sonra illa ki bayacaktır.
Sana No Man’s Sky oyunundan örnek vereyim. Oyunda her istediğin gezegene girip çıkabiliyorsun. Peki bana gezegenlerin sana sunduğu şeyleri söyle? Gezegenin neresine inersen in o gezegenin atmosferik değeri hep aynı kalıyor. Bu da her indiğin gezegende keşif duygunu azaltıyor ve keşif hissini öldürüyor. Gezegenler zaten hepsi birbirinin aynısı farklılık yok denecek kadar az. Oyun uzay simülasyon oyunu olarak sunuldu. O oyunu da severim ve yaklaşık 80 saat oynama sürem de vardır. Fakat No Man’s Sky’da bile oyuna Fast Travel eklediler. Yıldızlar arası gezegenler arası Fast Travel atıyorsun çünkü belli bir yerden sonra sıkmaya başlıyor.

Neden saçma olsun? Gerçekçilik istiyorsan Star Citizen oynayabilirsin.
Oyunu oynadın mı bilmiyorum ama eğer oynadıysan bu sistemin olmaması sende bir gariplik hissettirmedi mi ? Bize binlerce gezegenin olduğu söylenildi. Bende bu gezegenleri kendimizin keşfedeceğini zannetmiştim. Tüm gezegenlere bir tuş işe gitmeyi değil. Uzayın savaşmak dışında bir görevinin olmaması beni derinden üzdü. Yarım saat bir gezegene gitmeye çalıştım ama aynı yerimde kaldım. Velhasıl Benim şahsi görüşüm büyük bir saçmalık olduğu yönünde. Size göre olmayabilir.

@fatih murdock

Burada ki mesele tamamen seçimle alakalı. Adamların kendi açıklaması var biz bütçemizi oraya yönlendirmek yerine başka yerlere harcadık diye. Olsa daha iyi olacağını düşünüyorum ancak mevcut durumdan da hoşnutsuz değilim. Kişisel olarak düşüneceksek 5-10 dakika beni sıkardı hatta çoğu oyuncu 3-5 defa yapıp bir daha kullanmazdı gereksiz bir özellik olarak kalırdı.
Ben şu şekilde olabileceği düşüncesindeyim.

Örneğin güneş sisteminde marstan dünyaya gideceksin. Ancak fast travel de var. Sen ise normal şekilde gitmek istiyorsun ama böyle de örneğin 30 dakika sürecek.
İş burada başlıyor. Uzayın belirli bir kısımları yine örneğin 3 veya 5 dakikalık gerçek zaman ile uzay seyahat etme olmalıydı. Bu seyahat etme de normal hızda değil, daha hızlı şekilde olmalıydı. Zaten o kadar gezegen de ve görevde 30 dakikalık uçuş çoğu kişiyi evet sıkabilirdi. Beni sıkmazdı ancak yukarıda yazdığım gibi bir yerden bir yere giderken en azından belirli ve hissedilir şekilde o uzay atmosferi hissedilmeli ve yolculuk yapılmalıydı. Direkt her şeye fast travel şahsen beni rahatlatsa da bir yerden sonra uzay da da gezmek isteyeceğim.

Oyunu oynadın mı bilmiyorum ama eğer oynadıysan bu sistemin olmaması sende bir gariplik hissettirmedi mi ? Bize binlerce gezegenin olduğu söylenildi. Bende bu gezegenleri kendimizin keşfedeceğini zannetmiştim. Tüm gezegenlere bir tuş işe gitmeyi değil. Uzayın savaşmak dışında bir görevinin olmaması beni derinden üzdü. Yarım saat bir gezegene gitmeye çalıştım ama aynı yerimde kaldım. Velhasıl Benim şahsi görüşüm büyük bir saçmalık olduğu yönünde. Size göre olmayabilir.

Yayimlanan tum gameplay videolarini izlemistim oyun cikmadan once bu yuzden boyle bir beklentim yoktu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı