Disket Kutusu, Multiplayer, Enis Kirazoğlu, Emin Çıtak videolarını izledim. 2 saat falan sürdü. Daha önce bir oyun için hiç bu kadar inceleme izlediğimi hatırlamıyorum. Baldur's Gate 3 bende olmasa belki onun için bu kadar inceleme izlerdim. Oyun hakkında beklentim de fikrim de oturdu. Oynamış kadar oldum bile diyebilirim.
Silah ve düşman çeşitliliği hakkında oynamadan net konuşamam ama vuruş hissiyatı yetersiz. Modlamak lazım. Kombat açısından sıkıntı bu, kombatın sıkıntı olması da oyun açısından sıkıntı. Oynanış aksiyona dayalı sonuçta. Buradan puan kırılması lazım.
İşinizin olduğu NPC'ler iyi tasarlanmış ama diğerleri tırt gözüküyor. Bundan ne kadar eksi verilir bilemiyorum. RDR 2'nin NPC'leri ders niteliğindeydi. Ama RDR 2'deki toplam NPC sayısı New Atlantis'teki kadardır ancak. Bu yüzden Bethesda'ya çok kızamıyorum ama biraz daha iyi olmasını isterdim. Yaşayan dünya imajının önündeki en büyük engel bu NPC mevzusu. Kişisel olmakla beraber buradan da puan kırardım ben. 10/10 bir açık dünya oyununun açık dünyası yaşamalı benim için. Bunun da yolu NPC'lerden geçiyor. Bu yüzden tek 10/10 açık dünya oyunum RDR 2. Dediğim gibi kişisel oluyor biraz, basın bundan ne kadar puan kırar bilmiyorum.
Sunum sıkıntı. Baldur's Gate 3 oynadıktan sonra bunu görünce daha da bir sıkıntı oldu. Karakterlerdeki o mimikler, jestler arasında dağlar kadar fark var. Bu açıdan eski hissettiriyor hâlâ Starfield.
Diyalogların derinliğini ve seçimlerin önemi ne kadardır bilemiyorum oynamadığımdan. Videolardan da çıkarım yapmak zor. Ama çok beklentim yok bu kısımdan. Sonuçta oyunun odak noktası bu değil.
Siyah ekranların sıklığı oynanış akıcılığı açısından kötü. Creation Engine sağ olsun. Emin Çıtak'ın videosunda detayı vardı bunun, isteyen bakabilir.
Yukarıda bahsettiğim eksikler dışında çok sağlam gözüküyor. Oyunun iyi yönlerini herkes söylediği için onları yazma gereği pek duymadım. İçerik çeşitliliğinin ne kadar devasa olduğunu anlatmama gerek yok herhalde.
Ne yalan söyleyeyim pek aklımda değildi yakın zamanda oynamak. Ama önümüzdeki yaz oynamak için para ayırmaya başladım şimdiden. Hem YKS biter hem güzel modlar çıkar. Oyuna puan versem 9/10 civarı olurdu. Bakalım bitirdikten sonra bu puandan ne kadar farklı olacak vereceğim puan.
GOTY mevzusuna gelirsek hâlâ Baldur's Gate 3 spor. Starfield alsa kendimi yerlerden yere vurmam, sadece bir yerden birine vururum. Beni böylesine fanboyu yapacak oyun bir elin parmakları kadar. (Zaman zaman daha da az oluyor hatta.) Bunun keyfini çıkarayım biraz.