Starfield RTX 4060 Ti 8 GB DLSS ve Frame Generation testi

DDR5 RAM'ler daha güçlü. Daha hızlı çalışıyorlar. Ayrıca AMD işlemciler için RAM hızları çok önemli. Ne kadar yüksek o kadar çok FPS demek.
3200MHz ile 3600MHz arasında aman aman bir fark yoktur değil mi Starfield'da?

En azından VRAM kullanımı son çıkan oyunlar gibi uçuk kaçık değil de pek FPS düşüşü yaşamadan oynayabileceğiz genel FPS düşük olsa bile.
Vram kullanımı olmasa bile rtx 3070 Ti gibi kartta ultra ayarlarda 60 zor görüyor

3200MHz ile 3600MHz arasında aman aman bir fark yoktur değil mi Starfield'da?

Elbet vardır. Ama DDR4 ile DDR5 farkı kadar olması imkansız. En fazla 3-4 FPS oynar diye düşünüyorum. Oda çok büyük bir fark sayılmaz.

Şu teste bakarsınız aynı yani düşük ile yüksek arası ilk defa bir oyunda bunu gördüm
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyun bu yüzden FPS artmıyor ayar düşürünce fazla

Vram kullanımı olmasa bile rtx 3070 Ti gibi kartta ultra ayarlarda 60 zor görüyor
Ben de RTX 3060 Ti kullanıyorum ve VRAM yetmediği durumlar daha da kötü sonuçlanıyor bana göre. Diablo IV'de çok çektim mesela, oyunun orta ayarları bile 8GB VRAM'i aşıyor sürekli düşüş yaşıyorum.

Bunda VRAM RTX 3060 Ti ile daha akıcı oynaman için gene ayar düşürmek zorunda kalacaksın, VRAM yetmese bile aynı olay olacak bir yerden almışlar bir yere vermişler yoksa.

Bu kadar eski bir grafik motoruyla üstelik bu kadar düşük bir fizik kalitesi ile nasıl böyle berbat bir performans verebiliyor aklım almıyor. Oyun öldüren çok fazla bug yok diyorlar fakat optimizasyon sıfır anladığım kadarıyla.

Ekleme: Bir de gördüğüm kadarıyla Ultra ve Low arasındaki tek fark shader ve SSAO farkları mı? Dokular birebir aynı? Nasıl bir ayar sistemi bu Bethesda?

Ekleme: Bir de gördüğüm kadarıyla Ultra ve Low arasındaki tek fark shader ve SSAO farkları mı? Dokular birebir aynı? Nasıl bir ayar sistemi bu Bethesda?
İşte bu yüzden düşüğe çeksen bile fark olmuyor. Anlamadım gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…