Starfield'ı sevmedim

Makaleler
8
Yer
Ankara
Merhabalar, üzülerek söylüyorum ki dayanamayıp oyunun başından kalkıp bilgisayarımdan kaldırdım.
Sebepler;
1. Aksiyon keyifli değil
2. Rol yapma özelliği kaliteli değil (koymak için konulmuş o kadar çok boş şey var ki)
3. Uzay savaşları berbat ötesi, hiç keyif alamadım.
Bu özellikler iyi olmayınca oyunun bana vadettiği şeyleri yapamadığını görüyorum. Biliyorum bu tür oyunlarda saydıklarımdan çok keşif hissi, yaşadığın maceralar önemlidir ama oynanış keyifli olmayınca benim için bir anlamı olmuyor açıkçası, üzgünüm Starfield, bunca bekleyiş, stres, korku buraya kadarmış.

Herkesi aşırı büyük beklentilere soktular sonuç böyle oldu.
Not: Oynamadım oyunu.

Bir kısım insan beklediğini bulamadı. Burada yapılan temel bir hata var aslında. Herkesin sevdiği oyun size hitap edecek diye bir şey yok. Üzülmenize de gerek yok. Dünyanın en iyi yapımlarından GoW ve RDR2 gibi oyunları bile sevmeyen insanlar çıkabiliyor.

Kimsenin beğenmediği oyunları 5000 saat oynayanlarda var. Demek bu tarz sana hitap etmiyor. Oyunun tarzı videolarda gördüğüm kadarıyla hikaye odaklı. Aslında aksiyona girmek, görsel şölen vs. ikinci planda kalıyor.

Ben de oyunun asıl amacının uzay simülasyonu olmamasına şaşırdım. O kadar gemi filan yapıyoruz hatta oyunun kapağında bile uzay teması var. Ama gemi ile gezegene inmiyoruz. Bana garip ve saçma Geldi. Ve optimizasyonu kötü. Çok kötü. Teması ise çok koyu. O kadar gezegenler var biraz Star Wars'dan özenseler bari. Biraz daha neşeli daha huzurlu bir tema olmalıydı. Temasını da beğenemedim. Ve oyunu oynamak için SSD zorunlu ama zibil tane yükleme ekranı var. Bu daha da saçma. (Not : oyunu oynamadım ama bir çok kişinin yayınlarına filan baktım. Buradan gördüğüm şeyleri söylüyorum.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…