Starfield'ın metacritic puanı sizce kaç olur?

PC tarafında vaat edilenler verilirse bir de sorunsuz çıkarsa oyun puan "88-95" arası.

PC tarafında bozuk oyun çıkarsa "83-87" arası.

Oyunda vaat edilenlerin yarısının vaadleri yerine getirilirse "75-84 arası.

Bu tarz bir tablo yaptım ancak çoğunlukla PC tarafına odaklandım.

User score'u bilemem ancak teknik taraftaki sıkıntılar oyun basınını pek etkilemiyor bu tarz oyunlarda. Onlar oyun iyi olduğu sürece teknik sıkıntılar göz ardı edilebilir tarzında yaklaşıyorlar olaya, ki bana göre de olması gereken budur.

Skyrim oyun sektöründe gördüğüm en sorunlu oyun mesela ama puanı 94, teknik sıkıntıların Starfield'ın puanını dibe çekeceğini pek sanmıyorum ben. Ne kadar sorunlu olursa olsun oyun iyi olduğu zaman sorunları görmezden gelebiliyoruz çünkü.

1) Vaat ettiklerinin yarısını yapsalar 85-89
2) Vaat ettiklerinin tamamını yapsalar 90-93
3) Vaat ettiklerini bugsuz, hatasız yaparlarsa 94-95
3,5 ) Optimizasyonu sorunu da olmazsa 96-100

Baldur's Gate 3 örneği var. Sıra tabanlı izometrik RPG olmasına rağmen, yani oynanış tarafında çok aktif bir aksiyon içermemesine, strateji ve rol yapmayı öne çıkarmasına rağmen, içeriği nefes kesecek seviyede güze olunca çılgın bir iş çıktı piyasaya. Tek sıkıntısı CPU optimizasyonu rezalet. Single veya co-op oynanan bir oyunun CPU optimizasyonun iyi olmaması aslında kabul edilemez... Ona rağmen 96 şu anda... Ki fazlasıyla da hak ediyor... Bir de bu CPU hungry olayı olmasaydı net 98-99'muş diyor insan.

Starfield için de aynısı geçerli. Tıpkı BG 3 gibi Starfield da çok kalabalık içeriğe sahip olacak. Tonla veri var işlenecek. Oyun büyük hatalarla çıkmazsa zaten 90 civarına oturur en az. Optimizasyon ise işin kreması adeta. Zaten iyi bir oyunu iyice tepeye çıkartacak en önemli puan kalemi olacaktır diye düşünüyorum.

Tabii şu da var, insanlar çok hypelı. Eğer fazlaca göze batan hatalar olursa bir anda gömebilirler de oyunu. Ama umarım olmaz. 2023 oyun yılı olarak iki efsane doğurmak üzere. Biri doğdu zaten, ikincisi de iyi gelsin de sonbaharda şenlenelim biraz :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00