Statik Elektriği Boşaltma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mystical36

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir sitede görmüştüm bu prizlerin altındaki ve üstündeki demir kısımlar topraklama metalleriymiş. Ben de yakında ilk defa sistem toplayacağım. Bir sorun çıkmasın istiyorum. Doğru mudur bu? Yani prizin o kısmına parmağımı dokundursam yeter mi?
Birde bazı arkadaşlar direk metale dokun demişlerdi ancak nasıl bir metal yani gidip vantilatörün demirine dokunsam da olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu sahibi okul okumadın mı? Öğretmediler mi orada sana? Cahillik yapmayın. Prize de elini sokma. Orası parmağını sokasın diye yapılmadı.
Ben lisede eşit ağırlıktım şu anda üniversitede de hukuk okuyorum yani yıllardır fen dersleri falan görmedim. Bir yerde duyduğum bir şey doğru mu diye merak ettim keşke burada soracağıma önce internette araştırsaydım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merak ettiğim şey tam olarak da buydu. Prizlerde topraklama parçaları mevcutmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben lisede eşit ağırlıktım şu anda üniversitede de hukuk okuyorum yani yıllardır fen dersleri falan görmedim.
Bu bilgiyi ilk okuldan başlayarak öğretiyorlar.
Bir yerde duyduğum bir şey doğru mu diye merak ettim keşke burada soracağıma önce internette araştırsaydım.
Keşke.

Merak ettiğim şey tam olarak da buydu. Prizlerde topraklama parçaları mevcutmuş.
Mevcut olması bir şeyi değiştirmez. Nedeni yukarıda azılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı