Statik elektrik nasıl alınır?

fatmaahmet

Centipat
Katılım
17 Ocak 2021
Mesajlar
29
Dün annem evin şalterlerini kapattı bilgisayar açıkken, sonra açtı. Bu sefer bilgisayar açılmadı. Sizce neden öyle oldu? Güç kablosunu çıkardım taktım çalışmadı, sonra yeniden şalteri kapattık ve açtık çok şükür çalıştı. Peki ilk başka neden açılmamış olabilir? Statik elektrikten oldu diyen arkadaşım vardı, şu an çalışıyor ama yine de statik elektriği almak istiyorum. Öyle çok bir imkanım yok, şöyle bir yöntem buldum. Kasaya takılı bütün kabloları söküp PSU arkasındaki tuşu da kapatıp kasayı açma tuşu yani Power düğmesine basılı tutarsam statik elektriği atıyormuş, doğru mu bunun bir zararı olur mu? Şu an evde değilim yarın döneceğim, bu işi bilen arkadaşlar yardım edebilir mi? Bir zararı olur mu anlattığım yöntemin ve neden ilk başta açılmadı kasa?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır daha çok yararı olur emin olun.

Peki PSU tuşunu da kapatmam gerekiyor mu ve dediğim gibi ilk şalter kapatılınca açılmadı bilgisayar sonra yeniden aç kapa yaptık öyle açıldı neden öyle oldu peki.
Technopat'ta sayili bilgili kisilerden...

Dostum peki bir şey soracağım annem ilk evin şalterin bilgisayar açıkken kapatmıştı sonra açtı bu sefer bilgisayar açılmamış Ti yine aç kapa yaptık öyle geldi ilk seferde neden açılmadı peki.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı