Statik Elektrik Sorunu

nomibeatz

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2014
Mesajlar
13
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Dış Ticaret
Merhaba Technopat forum sakinleri , günlerdir çözemediğim bir sorunu sizlere anlatmak ve tavsiyelerinizi almak istiyorum.Ben odamda müzik ile uğraşıyorum bir nevi home studio diyebiliriz. kullandığım cihazlar
PC : ( E8400 //4GB RAM/ 500GB WD // ati HD3850// Thermaltake 650watt Windows 8.1 Pro x86)
Ses Kartım : M-audio Fasttrack Pro USB
Referans Monitör : Presonus Eris 5"

Sorunum : Hoparlörimden dipses gürültüsü geliyor , usb ses kartını açarken çıtırtılar ve patlamalar mevcut . Resimde görüldüğü gibi ayrı güç kabloları ve XLR mevcut , XLR kablolar ses kartına bağlanıp bu şekilde çalışıyor . Kullandığım ses monitörü ve ses kartımda problem yok başka pclerde denedim .
Bir elektrikçi arkadaşıma danıştım ve bana prizden çıkan elektriğin dengesiz olduğunu voltaj dalgalanmaları yüzünden olduğunu söyledi ve Voltaj Regülatörü tavsiye etti . Regülatör gelen akımı 220 de sabit tutacak pc ni usb ses kartını ve referans monitörlerini düzgün bir şekilde besleyecek dedi .
Gidip scudo 1200va model bir regülatör aldım fakat sorunumu çözmedi . ve gidip iade ettim . birkaç arkadaşa daha danıştım ve Kesintisiz güç kaynağı almamı söylüyolar , KGK bu tip sorunları çözer mi ?
Çözecek olursa nasıl bir model almam gerekli ? Bu tip bir problemle karşılaşan arkadaşlar var mıdır ?


Presonus-Eris-E4-Test-Studio-Monitor-media-mixture-5.jpg
My-Fast-Track-Pro-Back.jpg
 
Dip gürültüsü bir çok unsurdan oluşabilir. Genellikle sorun güç kablosu ile sinyal kablosunun bir arada çekilmesindendir. Güç kablosunun oluşturduğu manyetik kuvvet vektörleri, sinyal kablosundan geçen elektronun vektörüne çarparak gelen sinyal değerlerini değiştirebilir. Böylece ses bozuklarına sebep oluşturur. Ben sana bir kaç tane tavsiye vereyim, olmazsa tekrar tartısırız.

Yukarıda verdiğim örneğe ek olarak sistem tüm malzemelerin tek bir faz üzerinde çalışması gereklidir. Yani eve ilk giriş yaptığı yerde sigortalanarak bölünür ve odalara ayrılır. Sistemi kullandığın prizin sigortası bul ve o hat üzerinde ki diğer bütün aygıtları iptal et. Buzdolabı , floransan gibi elemanlar cihazı etkileyecektir. Kullandığın prizin mutlaka topraklı priz ve toprak bağlantısının iyi yapıldığından emin olmalısınız. Bir diğer yandan cihazlarınız prize bağlarken Faz-faz , Nötr - Nötre bağlanmalıdır. ISO standartlarına uygun bir fişin arkasından baktığınızda sol tarafı faz olur, kontrol kalemi aracılığı ile prizde fazı tespit edebilirsiniz. Prize gelen gerilimi de ölçmek gerekecektir. Hassas bir multimetre (UNI-T U serisini önerebilirim) ile değerleri okuyun. ~220V olmadır . 224 215 gibi değerler arasında ses için fazla bir problem teşkil etmemekte 240larda anfinin genliği değişeceğinden dolayı seste bozulma sebebide gösterir. Bu durumlarda iyi bir regülatör ve hatta diğer cihazlar için tüm eve bir regülatör takılmalıdır. Bir diğer sorun ise bağlantı elemanlarında olabilir, ama sen başka yerde denediğin için bu ihtimalin düşük ama yinede kablo bağlantılarını gözden geçir eziklik, kopukluk jacklarda gevşeme. Balans kablonuzu kaliteli bir kablo kullanın. Birde kullandığınız hoparlörlerin empedanslarına dikkat ediniz.
 
Daha önce Regülatör de denedim ve sonuç alamadım. Bağlantı problemi yoktur. Kullandığım kablo ve jacklar temizdir. Prizimde topraklama mevcut.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Priz hattı ile verdiğin tavsiyeleri bir dene. Ölç değerlere bak. Hatta bağlı eleman varmı ? İdeal gerilim için farklı regülatör istemez. Konferans salonunda yaşadık, elektrikçiye zor gelmiş klimanın birini o hatta bağlamış.
 
Kullandığım hatta da klima bağlıymış şu an öğrendim. Konuya da pek hakim değilim açıkcası. Tavsiyelerini göz önünde bulundurarak bir elektrikçiden yardım alayım en iyisi. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı