Statik elektrikten dolayı PC açılmıyor

Apocalyptica

Decapat
Katılım
29 Haziran 2018
Mesajlar
4
Merhabalar, benim uzun süredir kullandığım eski bir masaüstüm var. Bu bilgisayar öyle bir şey ki uzun süreli kullanmadığımda statik elektrik sorunu yaşıyorum. Yani bir yere gideceğim zaman tüm kablolarını çıkartsam da geldiğim de açılmıyor. Eskiden Power supply demirine elimi degdirir vaziyette açma kapama tuşunu pompalayarak bu sorunu çözüyordum. Şimdi daha çekilmez hal aldı. Hemen hemen her gün kasanın içindeki her şeyi söküp masaya çıkarmam gerekiyor. Anakart dahil. Yani akşam kapatıp ertesi gün açmaya çalıştığımda fan bir tur atıyor ve duruyor ve aynı işlemleri yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı rica ediyorum. İyi akşamlar.
 
Sahil gibi bir yere gidersen bilgisayarı toprağa yatır.Nötrleşir en azından,şaka yapmıyorum;aynı olay eski laptopuma olmuştu ve böyle çözmüştüm.
 
Aynı sorunu bende yaşıyordum. Sonrasında RAMleri tek tek test ederek bir RAMin sorunlu olduğunu, onu taktığım zaman bunu yaşadığımı fark ettim. RAMlerinizi test etmenizi öneriyorum.
 
Dizüstü bilgisayarlarda statik elektriği almak için bataryayı çıkartıp kapalı bir şekilde 3 defa 1'er dakika açma/kapama tuşuna basılı tutarak statik elektriği alabilirsiniz.
 
Hocam 5V ile GND hattını bilgisayarda güç yokken kısa devre yaptırın ve güç kaynağının güç girişindeki 3 pini tornavida ile birbirine değirin.
Dizüstü bilgisayarlarda statik elektriği almak için bataryayı çıkartıp kapalı bir şekilde 3 defa 1'er dakika açma/kapama tuşuna basılı tutarak statik elektriği alabilirsiniz.
Masaüstü denilmiş hocam.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı