Statik IP nedir ve oyunlardaki internet problemini çözer mi?

Statik IP nedir? Oyunlarda yaşadığım internet problemini çözer mi?
Arkadaşlar bilgisayarımda sadece Valorant ve CS'de anlatılmayacak derece de saçma tuhaf internet problemi yaşıyorum, sanarsın Wi-Fi 2 sokak ötede.
Call of Duty, Battlefield vb oyunlarda, 100 kişilik serverlarda bile pingsiz lagsız oynarken bu yukarıda saydığım iki oyunda asla çözemediğim bir internet sorunum var.

Statik IP nedir? Statik IP alınması oyunlarda yaşanan genel ping ve lag sorunu çözer mi?
Türk Telekom Superonline fiber internet kullanıyorum, direk Türk Telekom müşteri temsilcisini arayıp statik IP istediğimi söylemem yeterli mi?

Statik IP nedir?

Basitçe anlatmak gerekirse bu hizmet IP adresinizin sabit kalmasına yarar. Normalde ISS şirketleri kullanıcısına CGNAT havuzundan IP verir bu şekilde olunca da modemi her aç kapa yaptığınızda IP adresiniz değişir. Statik IP hizmetini genelde oyun serveri kuranlar kullanır çünkü IP adresi değişirse sunucu açılmaz. Ya da güvenlik kamerasına dışarıdan bağlanmak için de kullanılabiliyor.

Ping konusu ise değişken, bazı kişilerde statik IP alınca ping düşebiliyor bazı kişilerde düşmüyor hatta artış bile gösterebiliyor. Tavsiyem eğer sorununuzun kendinizden olduğunu düşünmüyorsanız(Örneğin Wi-Fi kullanıyorsanız pinginiz daha fazla olur, bu yüzden kablolu bağlantı her zaman daha stabildir.) 1 aylık satın alıp test etmeniz.

Basitçe anlatmak gerekirse bu hizmet IP adresinizin sabit kalmasına yarar. Normalde ISS şirketleri kullanıcısına CGNAT havuzundan IP verir bu şekilde olunca da modemi her aç kapa yaptığınızda IP adresiniz değişir. Statik IP hizmetini genelde oyun serveri kuranlar kullanır çünkü IP adresi değişirse sunucu açılmaz. Ya da güvenlik kamerasına dışarıdan bağlanmak için de kullanılabiliyor.

Ping konusu ise değişken, bazı kişilerde statik IP alınca ping düşebiliyor bazı kişilerde düşmüyor hatta artış bile gösterebiliyor. Tavsiyem eğer sorununuzun kendinizden olduğunu düşünmüyorsanız(örneğin Wi-Fi kullanıyorsanız pinginiz daha fazla olur, bu yüzden kablolu bağlantı her zaman daha stabildir.) 1 aylık satın alıp test etmeniz.

Hocam statik IP de aylık abonelik sistemi gibi bir şey mi var. Benim bildiğim 1 kere alıyosun ve kullanıyosun full.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı