Statik IP nedir?

Burada söylemem etik değil ancak neler yapılabileceğini biliyorum. Bazı Dark web sitelerine atabilir ve çok daha fazlasını rahatça yapabilir.

IP adreslerimiz herkes tarafından rahatça bulunabilir. Örneğin bu foruma girdiğimiz için forum yöneticileri görür. Oyun oynadığımızda oyun sunucularında görülür. En basitinden CS:GO'ya da CS 1.6'da girdiğin sunucuda admin bile bulur. Yani korkmanıza gerek yok en fazla DDoS atarlar ya da hangi şehirde olduğunuzu bulurlar(onunda doğru çıkma ihtimali düşük).

MTA IPv6 desteği var mı? IPv6'ya geçiş yaptım ben.
Hocam DDoS yerken sunucu bağlantısını kessem bir şey yapamazlar zaten.

Hocam deneyiminiz nasıl peki?
Pingimde gözle görülür bir düşüş yok. Konumumu ise Tokat olarak gösteriyordu şu an Ankara gösteriyor. Bu iki ilde yaşamıyorum bile. Ama port açmayı denedim. Açabiliyorum. Üstelik sunucu açmayı bile başardım. Hoşuma gitti açıkçası. İnterneti tam anlamıyla kullanma hissi güzel.

IP adreslerimiz herkes tarafından rahatça bulunabilir. Örneğin bu foruma girdiğimiz için forum yöneticileri görür. Oyun oynadığımızda oyun sunucularında görülür. En basitinden CS:GO'ya da CS 1.6'da girdiğin sunucuda admin bile bulur. Yani korkmanıza gerek yok en fazla DDoS atarlar ya da hangi şehirde olduğunuzu bulurlar(onunda doğru çıkma ihtimali düşük).
Rahatca bulacak kişiler güvenli kişilerdir zaten. Bilinen bir web sitesine girdiğiniz zaman ip'niz karşı tarafa gözükür ve vpn kullanıyorsanız kullandığınızı da anlarlar. Korkutma amacım yoktu zaten bilgili birinden saldırıya uğrarsanız abartı dediğiniz şeyler olabilir. Ama kimse bir mta sunucusu için zahmete gireceğini sanmıyorum.

Hocam siz Minecraft sunucusumu açmıştınız?

Pingimde gözle görülür bir düşüş yok. Konumumu ise tokat olarak gösteriyordu şu an Ankara gösteriyor. Bu iki ilde yaşamıyorum bile. Ama port açmayı denedim. Açabiliyorum. Üstelik sunucu açmayı bile başardım. Hoşuma gitti açıkçası. İnterneti tam anlamıyla kullanma hissi güzel.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı