Statik ve dinamik kontrast ne kadar olmalı?

Bütçe
5700
@bluerr Hepsiburada ve Amazon yorumları çok pozitif. Özelliklere baktığınızda nasıl peki? 27” olması bir sıkıntı oluşturur mu?

Monitör alırken incelemelere bakmak esastır. Bundan sonra kullanıcı yorumlarına bakılır. G3 kullanıp fiyat performans kralı diyen gördüm. Yine kötü monitörleri kullanıp bu çok iyi diyende gördüm. Yani kullanıcı yorumları sizi yanıltabilir. Belki ilk defa monitör alıyordur veya ucuz bir laptop ekranından geçmiştir. Memnun kaldığı içinde olumlu yorum yapar.

27inç 1080p de biraz bulanıklık yapar. Zaten 1080p başlı başına düşük bir çözünürlük. O yüzden pek tavsiye etmiyorum. Film izleyeceğim için uzaktan kullanırım dersen olabilir. Normal kullanımda o keskinliği ve netliği alamazsınız.

@bluerr Anladım, AOC 24G4e için Reddit'te şöyle bir konu buldum ve bir tık korkuttu. İnceleme şansınız var mıdır?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

24G4 başka monitör 24G42e başka monitör. Güncelleme yazan kısmı da okudunuz mu?

24G4 başka monitör 24G42e başka monitör. Güncelleme yazan kısmı da okudunuz mu?

Okudum ama bir tık kafamı karıştırdı, arkadaş yapılan ayarlar ile halletmiş ama ne kadar halletti, acaba tatmin edecek şekilde mi yaptı anlayamadım.

Ayrıca Reddit konusundan belirtilen monitör ile sizin tavsiye ettiğiniz monitör aynı değil mi?

Aynı değil. 24G4e ile 24G4(2)e farklı.

Benim önerdiğim şubat ayında tanıtıldı. Yani Max 2-3 aylık monitör. Reddit konusu 5 ay önce açılmış.

İstesen de bu monitörle alakalı yorum bulamazsın yani. Çok yeni çünkü. Tek harf bile monitörlerde her şeyi değiştirir. Kendim AW2725DF kullanıyorum. AW2725DF ile AW2725QF'yi karşılaştır demek istediğimi daha iyi anlarsın. Panel, arka aydınlatma, OverDrive ayarlaması, malzeme kalitesi, renk doğruluğu vs her şey değişir. Mesela G244F ile G244F E2 bile farklı monitörler. Buradaki 2 farklı monitör olduğunu gösterir.

Kusura bakmayın yanlış konuyu paylaşmışım, bulduğum konu buydu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu Reddit konusunda kafanıza takılan nedir anlamadım? Sorunu söylerseniz ona göre cevap verebilirim.

Neden ucuz diye sormuş bir kişi. Birisi ergonomi açısından zayıf demiş. Ki bu doğru. Yükseklik ve pivot ayarı yok. Diğeri de AOC'a güvenmeyin ViewSonic ve ASUS iyi demiş. AOC kullanmadığını söylemiş bir de. ViewSonic'in güncel monitörleri rezalet. IPS monitörleri bile yavaş. Ghosting sorunlu IPS monitörleri var. Çoğu monitörü renk gamutu, kontrast, parlaklık vs olarak kötü.

İsterseniz kendiniz seçip alın. Ben bu modelleri beğeniyorum. Alıp almamak size kalmış.

AOC indirime girmiş bu arada. 4.800 TL çok iyi fiyat bu monitör için.

Son düzenleme:

Belirttiğiniz kısımlara takılmıştım ama hem sizin öneriniz üzerine hem de araştırmalarıma göre AOC Pro 24G42e aldım. Yeni bir monitör alarak bir tık kumar oynamış gibi oldum ama ümitliyim

@bluerr monitör geldi ama görüntü ayarları bir tık bozuk. Ayarlamada yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…