Station wagon otomobiller neden çok fazla tercih edilmiyor?

Almanya, İsviçre gibi ülkelerde çok sevilen bir araç türü çünkü gezme, piknik, tatil için çok kullanışlı geniş otomobiller. Fakat bizde genellikle tatil, piknik, mangal yapanlar genellikle ticari araçlar (Doblo, Fiorino) gibi araçlara yöneliyorlar ve bu tür araçlara gerek kalmıyor. Bahsettiğim ülkeler ticari araçlar yerine lüks araçlar kullanmak istedikleri için Doblo vb. araç kullanmıyorlar.
 
Çünkü bunlar hobisi olan aileler için. Almanya'da adam balık tutmak için oltasını bagaja koyar. Dağda, ormanda vakit geçirmeyi seviyordur balta vs. koyar, ailecek pikniğe giderler. Türkiye'de bu mümkün mü? Hayır. Türkler aile arabası olarak Doblo gibi araçlar alıyor ucuz diye.
 
Yapısı bakımından Türkiyede pek sevilmiyor, Türkiye pazarında Sedan, Hatchback ve Minivan, Panelvan tarzı araçlar tercih ediliyor. Ancak Avrupa ülkelerinde araçlar ihtiyaç nesnesi olarak görüldüğü için işini hangisi görürse o alınıyor. Mesela adam 3-4 çocuklu bir aile, Station wagon tercih ediyor, bizde Caddy, Doblo, Kangoo. Piyasamızda tutsaydı çok görürdük ancak daha çok büyükşehirlerimizde görüyoruz bu tür araçları. Kısacası biz biraz zevk işi olarak görüyoruz onlara göre araç kullanımını.
 
Aslında en kullanışlı araba kasası bence. Bizler ya HB araba alıyoruz ya da bagaj ihtiyacımız var ise sedan araba alıyoruz. HB araba avantajı bagaj kapağının kocaman açılıp, arka koltukların yatarak geniş bir alan sunabilmesi. Sedan araba ise geniş bagaj sunmasına karşın yükleme ağzı darlığı sebebiyle yüksekliği yüksek malzemeleri almaması.

Sw araçlar bu ikisinin de artısını sunuyor aslında, kocaman yükleme ağzı, arka koltuklarla beraber kocaman bagaj ve kolayca ağır yükleri yükleyip çıkarabilmek.

Bizde hobi vs pek olmadığı için para yönünden refalıkta olmayınca kocaman arabayı eşim süremez diye karı koca kullanımda HB alınıyor. 2. araba veya geniş aile ise bu defa da sedan alınıyor ve zaten bagaj senede 1-2 defa tatile gidince tam anlamıyla dolduruluyor diye düşünülüyor. Eğer işi gereği bagaj lazım oluyorsa da doblo tarzı araçlar daha ucuz olduğu için o tercih ediliyor.

Yurt dışında günü birlik ve günlük kamplar, avcılık, balık tutma, trekking gibi sporlar daha yaygın ve ayrıca birçok ülkede ya arka karavan ya da tekneleri olduğu için onların araç tercihi hem sw oluyor hemde bu karavan vs çekmek için onlardaki araçlar 2.5 motor veya çok daha güçlü oluyor.

İşin özeti; Türk insanında hobi yok, zaman yok, güçlü sw araç kullanımı için hem vergi hem benzini karşılayacak para olmadığı için istesen de alamıyorsun maalesef.
 
Aslında en kullanışlı araba kasası bence. Bizler ya hb araba alıyoruz ya da bagaj ihtiyacımız var ise sedan araba alıyoruz. Hb araba avantajı bagaj kapağının kocaman açılıp, arka koltukların yatarak geniş bir alan sunabilmesi. Sedan araba ise geniş bagaj sunmasına karşın yükleme ağzı darlığı sebebiyle yüksekliği yüksek malzemeleri almaması.

SW araçlar bu ikisinin de artısını sunuyor aslında, kocaman yükleme ağzı, arka koltuklarla beraber kocaman bagaj ve kolayca ağır yükleri yükleyip çıkarabilmek.

Bizde hobi vs pek olmadığı için para yönünden refalıkta olmayınca kocaman arabayı eşim süremez diye karı koca kullanımda hb alınıyor. 2. araba veya geniş aile ise bu defa da sedan alınıyor ve zaten bagaj senede 1-2 defa tatile gidince tam anlamıyla dolduruluyor diye düşünülüyor. Eğer işi gereği bagaj lazım oluyorsa da doblo tarzı araçlar daha ucuz olduğu için o tercih ediliyor.

Yurt dışında günü birlik ve günlük kamplar, avcılık, balık tutma, trekking gibi sporlar daha yaygın ve ayrıca birçok ülkede ya arka karavan ya da tekneleri olduğu için onların araç tercihi hem SW oluyor hem de bu karavan vs çekmek için onlardaki araçlar 2.5 motor veya çok daha güçlü oluyor.

İşin özeti; Türk insanında hobi yok, zaman yok, güçlü SW araç kullanımı için hem vergi hem benzini karşılayacak para olmadığı için istesen de alamıyorsun maalesef.

Bizde 2012 model wv 1.6 Passat variant var gayetde memnumuz.
 

Geri
Yukarı