Steam aile paylaşımı nasıl işliyor?

cicikus53

Hectopat
Katılım
12 Aralık 2020
Mesajlar
141
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Aile paylaşımıyla arkadaşımın Steam oyunlarına erişebileceğim. Peki o benim oyunlarıma erişebilecek mi, bunu kendimiz ayarlayabiliyor muyuz?
 
İki taraf için de ayrı ayrı ayarlamak gerekiyordu önceden. Kısa bir süre kullanmıştım, arkadaşım aktif olduğunda gireceği oyunu seçene kadar oyundan atıyordu.
 
Rust aile erişiminden kalktı. Bazı oyunları oynayamıyorsunuz. 2 tarafında izin vermesi gerekiyor. Ama arkadaşının senin bilgisayarında bir kere hesap açması gerekiyor.
 
Ben arkadaşımın hesabına girebileceğim ama arkadaşım benim hesabıma girememesi gerekiyor bu nasıl ayarlanacak?

O zaman arkadaşınızın hesabını kendi bilgisayarınızda bir kere açın. Sonra Steam ayarlarından Aile Paylaşımı oradan arkadaşınızın adını ekleyin artık siz ona erişeceksiniz ama o size erişemeyecek.
 
Aynı anda denemek büyük ihtimalle sorun yaratır. Kurulum yöntemi arkadaşın da dediği gibi, hesapları paylaşım için diğer cihazlardan aktif etmek.
 
Aile paylaşımıyla arkadaşımın Steam oyunlarına erişebileceğim. Peki o benim oyunlarıma erişebilecek mi, bunu kendimiz ayarlayabiliyor muyuz?
nasıl işler:
sizin oynadığınız tüm oyunları (program dahil değil) karşı taraftaki başka hesabın da sizin oyunlarınızı oynayabilmesi (hesabınıza girmediği için 0 save ile başlar)

Nasıl yapılır:
1 önce Ark. In PC. Sinde kendi hesabını gir.
2 bir oyun indir (küçük boyutlu olsun hızlı indirme için)
3 hesaptan çıkış yapın.
4 Ark. In hesabını girsin aynı PC. De.
5 Ark. In oyuna bakınca "ödünç al" diyecek ve paylaşmı yapmak isteyen hesaba bildirim gidecek.
6.1'e posta yöntemi: Postanızı kontrol edin Steam'den gelen mesajlarda zaten paylaşım istiyor diye mesaj gelecek.
6.2 Steam PC uyg. Üzerinden (biraz karmaşık): Ayarlar>aile> "altta" diğer PC. Leri yönet oradan ayarla.

Çıkardığı sıkıntılar:
1 aynı anda aynı oyuna giriş yapamazsınız (Ark. In yapamaz) (aslında paylaşan taraf en yetkili kişi oluyor) (yapmayı başarsanız da beraber aynı sunuculara giremeyebilirsiniz. Sebebi Ark. Inız sizi offline görür.)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı