Steam Aile Paylaşımı nedir?

iKayraOnur

Kilopat
Sosyal Tayfı
Makaleler
4
Yer
Antalya
Daha fazla  
'Steam Aile Paylaşımı' ile neler yapılabilir? Örneğin ben bunu açtım. Arkadaşım oyunu indirip oynayabiliyor mu? Ya da o oynarken ben oynayabiliyor muyum? Örneğin bu özellik ile satış yapmaya kalksam zararda olabileceğim ne durumlar var?

Örnek vereyim. Zonguldakda ki kuzenimden hesabını aldım. Ben Kocaeli'den, Kendi bilgisayarımdan giriş yaptım ve aile paylaşımını açtım. Aynı bilgisayardan kendi hesabıma girdim. Kuzenimin oyunları bana geldi. Kuzenim kendi hesabından oyuna girerse ben onun oyunlarını oynayamıyorum. Satış yapmaya kalkarsanız kendi oyunlarınızı satarsınız, paylaşımdaki oyunları değil.

'Steam Aile Paylaşımı' ile neler yapılabilir? Örneğin ben bunu açtım. Arkadaşım oyunu indirip oynayabiliyor mu? Ya da o oynarken ben oynayabiliyor muyum? Örneğin bu özellik ile satış yapmaya kalksam zararda olabileceğim ne durumlar var?
Aynı bilgisayardan oynayabiliyorsunuz. Ayrıca o oyunu aynı anda oynamanıza da izin verilmiyor.

Örnek vereyim. Zonguldakda ki kuzenimden hesabını aldım. Ben Kocaeli'den, Kendi bilgisayarımdan giriş yaptım ve aile paylaşımını açtım. Aynı bilgisayardan kendi hesabıma girdim. Kuzenimin oyunları bana geldi. Kuzenim kendi hesabından oyuna girerse ben onun oyunlarını oynayamıyorum. Satış yapmaya kalkarsanız kendi oyunlarınızı satarsınız, paylaşımdaki oyunları değil.
Örneğin satış yapmak istiyorum, Witcher 3 satacak isem ben farklı bir oyun oynarken bu mümkün olur mu?

Anladığım kadarıyla Witcher 3 sizin hesabınızda. Örnek verelim Mehmet arkadaşınıza Witcher 3'ü paylaşacaksınız. Kendi hesabınızı Mehmet'e veriyorsunuz. Mehmet kendi hesabına aile paylaşımını açıyor. Şimdi Witcher 3 "iKayraOnur adlı kullanıcının oyunları" diye gözükecek. Mehmet Witcher oynarken siz kendi hesabınızda oyuna girerseniz, Mehmet'in ekranına "5 dakika sonra oyununuz kapanacak" diye uyarı gidiyor.

Aşağıdaki foto kuzenimin bana açtığı oyunlar olarak gözüküyor.
resim_2021-06-22_152814.png
Dying Light'ı yüklemişim. Ben o oyunu oynarken kuzenim kendi hesabından oyun oynarsa bana 5 Dakika süre verecek ve oyun 5 dakika sonra kapanacak. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı