Steam alışverişinde banka fazla miktarda ödeme alınması

Lady Hellbender

Kilopat
Katılım
12 Mayıs 2019
Mesajlar
3.967
Çözümler
44
Merhaba,
24 Eylül tarihinde Mafia: Definitive Edition oyunu 155,40 liraya satın almış olup kartımdan 160,99 lira çekildiğini fark ettim. Bu konu hakkında Steam Destek ile iletişime geçip, bazı bankalar Steam'den yapılan satın alımlar için ek işlem veya kur değişimi ücreti alabildiğini söyledi. Yani bu ücretler bankalar tarafından uygulanıyormuş(?). Neyse ki, bu konu hakkında banka tarafından ayrıca bilgi edinmek için Yapı Kredi bankası ile iletişime geçtim, durumu izah ettim. Cevap olarak; harcama bankamıza firma tarafından 18,02 $ (159, 26 ₺) olarak yansıtıldığını ve yabancı para biriminden yapılan harcamalarda Banka Döviz Kuru kullanılmakta olduğunu söyledi ve ekstra cevap olarak "Genel Merkezi yurt dışında olan firmalardan yapılan harcamaların takası TL olarak yapsanız dahi döviz olarak bankamıza yansımaktadır." denildi. Bu durum daha öncesinde hiç başıma gelmedi. Yani ben yabancı bir platformdan özellikle Steam'den veya Epic'ten alışveriş yaptığımda kafandan %3 oranda ekstra para alacağını mı anlıyorum? Böyle bir mevzu daha önceden yaşayan oldu mu aranızda? Canımı sıkan 3-5 kuruş ekstra para almasından değil de, alınan fiyat yerine farklı bir fiyat ile yansıtması ve bu durumdan haberim olmaması.

Dip not: Hesabım Türkiye olarak gözüküp, harcamayı da TL üzerinden yaptım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Steam'den yaptığım harcamaların hemen hepsini Yapı Kredi kredi kartım ile yaptım. Hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Steam harcamanı dolar olarak yansıtmış bence saçmalık orada.
 
YapıKredi bankasında bu sorun var. 8 adet kartım var sadece YapıKredi ile aynı sorunu yaşıyorum.
Anlaşılan online cüzdan yolu gözüktü desenize. :)
Ben Ziraat Bankası üzerinden işlem yapıyorum sadece ve bende hiç böyle bir şey olmadı. Banka ile alakalıdır.
Banka ile alakalı olduğu buradan anlaşılıyor. Mevzu bahis TL değil dolar olarak yansıtması ve dolar olarak yansıtılsa bile tutarsızlık var. 18,03 USD çekildiğine ve Yapı Kredi'nin kuruna göre 159 lira alınması gerekirken yine hesap tutmuyor. :)
Ben de Yapı Kredi kullanıyorum kesinlikle önermem, ama bu sorunu yaşamadım.
Velhasıl maaş kartım olduğu için mecburen kullanmak zorundayım. :)
Steam'den yaptığım harcamaların hemen hepsini Yapı Kredi kredi kartım ile yaptım. Hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Steam harcamanı dolar olarak yansıtmış bence saçmalık orada.
Aramızda bu sorunla karşılaşanlar varmış meğer. :)
 
Yk kartım var, yıllardır aynı sorunu yaşıyorum, her seferinde kur farkı yansıtılıyor. diğer banka kartlarında böyle bir sorun yok. Sadece YK bunu yapıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı