Steam Deck için MicroSD karta Windows 11 kurulur mu?

RaveN Tattoo

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Selam, Steam Deck sahibiyim ve 512 GB'lık hafızasını Dual boot ile düşürmek istemiyorum. 512 GB hafızalı bir SD kart ile Windows kursam oraya da Windows için oyunları kursam performans çok düşer mi sistemde sıkıntılar yaşar mıyım? 1TB'lık SSD alıp takanlarda var fakat ben bulamadım o SSD'lerden.

Almayı düşündüğüm kart bu bu arada daha iyisi varsa tavsiyelerinizi de alabilirim eğer kurmak mantıklıysa.

SD karta yüklemen için Windows to GO'yu seçmen gerek, SD kartın bir o kadar da hızlı olması lazım yoksa yarım saat Windows'un açılışını izlersin.

SD karta yüklemen için Windows to GO'yu seçmen gerek, SD kartın bir o kadar da hızlı olması lazım yoksa yarım saat Windows'un açılışını izlersin.
Windows to GO nedir hiç bilmiyorum. Verdiğim kartın daha iyisini bulamadım buda yetersiz kalır mı?

Böyle bir video buldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Boot ve yükleme süreleri 5 saniye falan fark ediyor. Oyunda FPS değerlerinde bir fark olmayacaksa böyle çözmek iyi gibi. SSD'ler aşırı pahalı.

Son düzenleme:
Windows to GO nedir hiç bilmiyorum. Verdiğim kartın daha iyisini bulamadım bu da yetersiz kalır mı?

Hocam Windows to GO, aynı Windows'u farklı cihazlarda çalıştırabiliyorsun. Taşınılabilir Windows yani.

Ha SD karta sadece onu mu kurabiliyoruz o SD kart hep sabit kalacak ama başka bir cihaza takmak gibi bir niyetim yok.

Sadece onu kurmana gerek yok ama çok uğraştırıcı olmaz. Direkt Rufus'la Windows to GO diyeceksin, sonra Steam Deck'e takıp BIOS'tan SD kartı 1. olarak seçeceksin.

SD karttan SD karta değişir. Modeli nedir?
Konu açıklamasında yazmıştım şu modeli buldum https://www.hepsiburada.com/sandisk-extreme-512gb-microsdxc-uhs-i-hafiza-karti-sdsqxa1-512g-gn6mn-p-HBV000015NULC daha iyisi varsa onuda alabilirim ama bu iş görürse fiyatı iyi gibi.

SD kartın hızı yüksekse iyi olur ama Steam Deck'in özel Driver'larını kurmayı unutma.
Ya sd kartlarda da belli bir hız seviyesi var daha fazlası pek mümkün değil ve tabi ki ssd ler ile aralarında inanılmaz fark var sonuçta biri 4000 yazıyorken biri 120 130 yazıyor kağıt üstünde ben tam anlamam rakamlara göre konuşuyorum tabi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı