Steam Deck mi yoksa laptop mu?

Paradoxy

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Bu aralar biraz kararsızım. Şu an halihazırda bir laptopa sahibim. Basit oyunları açmamı ve günlük PDF, Word, sunum gibi işlerime yardımcı oluyor. Birkaç aya notebook almayı planlıyorum ama zaten elimde olan bilgisayarı da bir kenara atmak istemiyorum. Steam Deck almayı düşüyorum çünkü Steam dışında tek LoL ve Valorant tarzı oyunlar oynuyorum. Steam Deck ve monitör alıp mini PC haline de getirmeyi düşünüyorum, Linux'a hakimim sıkıntı yaşamam tahminimce. İyi laptoplar 30-40K'den başlıyor. Sizce ne yapmalıyım?

Düzensiz yazdıysam kusura bakmayın bir an önce kafamdan atayım dedim.

Bütçeye göre hareket etmek daha doğru olacaktır. Eğer 30-40 k yükse bütçe diyorsanız tercihinizi ona göre yapabilirsiniz.

Selam. Bu aralar biraz kararsızım. Şu an halihazırda bir laptopa sahibim. Basit oyunları açmamı ve günlük PDF, Word, sunum gibi işlerime yardımcı oluyor. Birkaç aya notebook almayı planlıyorum ama zaten elimde olan bilgisayarı da bir kenara atmak istemiyorum. Steam Deck almayı düşüyorum çünkü Steam dışında tek LoL ve Valorant tarzı oyunlar oynuyorum. Steam Deck ve monitör alıp mini PC haline de getirmeyi düşünüyorum, Linux'a hakimim sıkıntı yaşamam tahminimce. İyi laptoplar 30-40K'den başlıyor. Sizce ne yapmalıyım?

Düzensiz yazdıysam kusura bakmayın bir an önce kafamdan atayım dedim.
Hocam bu tamamen nasıl bir hayat yaşadığınıza bağlı.
Benim gibi çok fazla dışarda otobüse vs. biniyorsanız Deck güzel bir seçenek.
İşten gelince de yorgun oluyorum mesela bilgisayar başına oturmak yorucu oluyor.
Ama genellikle böyle şeyler yapmıyorsan gereksiz bir cihaz olur deck.

Hocam PC oyunlarını en taşınabilir şekilde oynamak isterseniz Steam Deck bayağı iyidir.

Ayrıca güzel emülasyon kapasitesi de vardır. Avucunuzun içinde hem PC hem de birçok konsolun oyunu sığabiliyor.

Laptop abi steam deck eğer iyi bir bilgisayarın varsa ekstra alırsın.

Hani 4 kişilik araban vardır. ek üstü açık araba alırsın gibi.

Güzel makina bişey demiyorum ama normal bir kullanıcı için pişmanlık yaşatma olasılığı yüksek.

Laptop abi steam deck eğer iyi bir bilgisayarın varsa ekstra alırsın.

Hani 4 kişilik araban vardır. ek üstü açık araba alırsın gibi.

Güzel makina bişey demiyorum ama normal bir kullanıcı için pişmanlık yaşatma olasılığı yüksek.
Şuan evde bir masaüstüm var. Gtx 1650 ve Amd Ryzeb 5 3500U var. Fps oyunlarını oradan oynuyorum. Üniversite okuduğum için günlük işleri laptoptan hallediyorum. Ama oyun için bir cihaz almak aklımda. Bildiğim kadarıyla SD Kart ile Windows yükleyip oradan Xbox Game Pass oyunlarını da oynayabiliyorum.

Bütçeye göre hareket etmek daha doğru olacaktır. Eğer 30-40 k yükse bütçe diyorsanız tercihinizi ona göre yapabilirsiniz.
O kadar çıkamam maalesef. Maksimum 25k gibi bir şey düşünüyorum. İndirim yaparsa Valve almayı düşünüyorum.

4 ay önce almayı planlıyordum. Ama bazı aksilikler oldu. Dediğim gibi genelde Steam'de takılıyorum. Bazen arkadaşlarımın kütüphanesinden oynuyorum. Onun dışında bir lol ve diğer fps oyunlarını büyük bilgisayarda oynuyorum.

Oyun cihazı almayı düşünüyorsanız aslında PS'de olabilir. Üstteki arkadaşın dediği gibi bu cihazın Türkiye'de garantisi yoktu diye hatırlıyorum ya da sisteminizi upgrade etme zamanı gelmiştir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı