Steam Deck vs oyuncu laptopu

945978

Femtopat
Arkadaşlar herkese merhaba. Uzun bir süredir karar veremediğim bir konu var.

40K bütçem var. Evde alanım olmadığı için oyun oynama açısından küçük bir alete ihtiyacım var, konsol ya da dizüstü PC tarzı. Steam hesabımda çok fazla oyun var, kolay kolay oyun satın alma derdim olmayacak. Bu yüzden Steam Deck bakıyorum.

Bir yandan da “laptop daha iyi olur” diyorlar fakat “oyuncu laptoplarının çok fazla sorunu olur” diyen de var. Bu yüzden kafam karıştı. Günde maksimum iki saat oyun oynayan birisiyim. Ayrıca okul ve iş hayatım için kullanmış olduğum bir laptopum var.

Sizce Steam Deck mi, oyuncu laptopu mu almalıyım?

sizin kullanımıza göre steam deck daha mantıklı gözüküyor ama şunu bilin ki kesinlikle steam deck ile o fiyata alacağınız gaming laptopun performans anlamında uzaktan yakından alakası olmaz. Oyunları en üst grafiklerde yüksek çözünürlükte oynayamazsınız, ileride çıkacak oyunları düşük ayarlarda oynamak durumunda kalabilirsiniz. Ayrıca evet laptopun sorunları çok ama steam deck te bir el bilgisayarıdır, konsol değildir ve çıkabilecek potansiyel laptop sorunları aynen onda da vardır. Ayrıca olası bir sorunda nerede nasıl tamir ettireceksiniz, hele ki büyük şehirde yaşamıyorsanız.

Banada öyle geldi hocam fakat bu cihaz bozulduğunda Türkiye'de tamir ettirebileceğim bir yer var mıdır?
Bu tarz konsollar üzerine bir sıvı vs. dökmediğiniz sürece kolay kolay bozulmazlar. Belki drift sorunu falan yaşarsınız o da kendi kendinize biraz araştırmayla çözebileceğiniz bir şey zaten.

sizin kullanımıza göre steam deck daha mantıklı gözüküyor ama şunu bilin ki kesinlikle steam deck ile o fiyata alacağınız gaming laptopun performans anlamında uzaktan yakından alakası olmaz. Oyunları en üst grafiklerde yüksek çözünürlükte oynayamazsınız, ileride çıkacak oyunları düşük ayarlarda oynamak durumunda kalabilirsiniz. Ayrıca evet laptopun sorunları çok ama steam deck te bir el bilgisayarıdır, konsol değildir ve çıkabilecek potansiyel laptop sorunları aynen onda da vardır. Ayrıca olası bir sorunda nerede nasıl tamir ettireceksiniz, hele ki büyük şehirde yaşamıyorsanız.
Arkadaş günlük bir oyuncu olduğu için çok önemsemez diye düşündüm ama çok grafik takıntısı varsa laptopa da yönelebilir.

Aynı problemi şu an yaşıyorum hocam :D RTX 3050 Laptop var, güncel oyunları LOW da hatta bazen Lowda bile oynayamıyorum...

Hocam büyükşehir de yaşıyorum fakat dediğiniz gibi tamir konusunda çok zor olur. Türkiye de satışa sunulmuyor malesef. Parçaları yada batarya değişimi gerekirse çok sorun yaşayabilirim. Peki bütçeme göre laptop öneriniz var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı