Steam, diski olduğu hızdan yavaş kullanıyor

alyxnows

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 1TB m2. SSD'im 3500/3000 okuma hızı var lakin Steam'de bir oyuna güncelleme gelince indirip kurma sırasında okuma hızı 600'le başlayıp 1 dakika sonra 2MB'ye falan düşüyor ve bir daha hiç yükselmiyor. Yani 100GB'lik bir oyun birkaç dakikada halletmesi gerekirken saatlerce bitmiyor. Normal dosya aktarımında hız sorunu yok, Crystal uygulamalarından da sağlık, hız gibi testlerinde de problem gözükmüyor. Bu durum çok can sıkıcı, aşağıda bir örnek göstereceğim. Sadece bu oyunda değil, ETS 2, Battlefield gibi her oyunda bu sorundan şikayetçiyim. Umarım bir kesin çözümü vardır.

Dosya Ekleri

• image (1).png
    297,1 KB · Görüntüleme: 241
Son düzenleme:
Benzer sorunu Path of Exile'da yaşıyordum. O oyuna bazı eşyalar vb. değerini değiştirme güncellemesi geliyordu. Yani eşya dosyası 10 GB ise bu dosyayı yeniden indirmek yerine içine veri yazıyordu. Bu veri yazması normal indirmelerden daha uzun sürüyordu. Benzer bir veri aktarma içeriyorsa bunun çözümü yok. Bazı oyunlar internet hızlarına güvenip dosyayı baştan yüklüyor. Bazıları da bu tarz yöntemlere başvuruyor.

Bunun çözümünü ben de çok aradım, hala daha da arıyorum ancak maalesef bir çözüm bulamadım.

Elimden gelen tek şey, işlem sırasında bir oyun açarak hızlanmasa da en azından bir değere sabitlenmesini sağlamak. Yoksa çekilecek gibi değil.

Eğer oyunu indirmiş olduğunuz disk, aynı zamanda Windows işletim sisteminizin bulunduğu disk ise durum çok normal. Harici bir disk ise (Windows'tan bağımsız, ikincil) bu durumun yaşanmaması gerekiyor,
Size verebileceğim en iyi tavsiye eğer varsa başka bir disk üzerinde deneme yapmanız, veya Steam indirme önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsiniz eğer yapmadıysanız.

Düzenleme: Dosya aktarımında hızın yüksek olması, tamamen Windows ile alakalıdır diye düşünüyorum, sonuçta dosya aktarma işlemi Windows işlemi, Steam 3.parti yazılım olduğu için (Windows işlemi olmadığı için) Steam düşük hızlarda kullanıyor olabilir.

Steam indirme ön belleğini temizlemek, şu ana kadar indirilen veriyi silecektir. Ayrıca Steam hesabına tekrar giriş yapmanız gerekebilir.

Evet tek diskim var, dediğinizi yaptım lakin bir sonuç yok maalesef.

Steam indirme ön belleğini temizlemek, şu ana kadar indirilen veriyi silecektir. Ayrıca Steam hesabına tekrar giriş yapmanız gerekebilir.

Zaten 3GB indirme yapmış, büyük bir veri kaybı olmayacaktır.

Temizledim sonuç yok maalesef Mesela The Last of Us oyunundan örnek verdim bu oyun 75GB kurulu bende oynuyordum güncelleme geliyor 100 MB'lik hop tekrardan 75gbı tekrar yazmasını bekliyorum artık işkence noktasına geldi. Güncelleme gelmesin diye oyunlara, dua etmeye başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…