Steam, diski olduğu hızdan yavaş kullanıyor

alyxnows

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 1TB m2. SSD'im 3500/3000 okuma hızı var lakin Steam'de bir oyuna güncelleme gelince indirip kurma sırasında okuma hızı 600'le başlayıp 1 dakika sonra 2MB'ye falan düşüyor ve bir daha hiç yükselmiyor. Yani 100GB'lik bir oyun birkaç dakikada halletmesi gerekirken saatlerce bitmiyor. Normal dosya aktarımında hız sorunu yok, Crystal uygulamalarından da sağlık, hız gibi testlerinde de problem gözükmüyor. Bu durum çok can sıkıcı, aşağıda bir örnek göstereceğim. Sadece bu oyunda değil, ETS 2, Battlefield gibi her oyunda bu sorundan şikayetçiyim. Umarım bir kesin çözümü vardır.

Dosya Ekleri

• image (1).png
    297,1 KB · Görüntüleme: 241
Son düzenleme:

O durumun sebebi de Steam oyunları paket olarak sıkıştırılmış bir biçimde indiriyor daha sonra bu paketleri açıyor, ben bazen oyunları güncellemek yerine baştan indiriyorum çünkü daha kısa sürüyor, geçen gelen PUBG güncellemesinde 1 saat oyunu çıkarmasını bekledim sendeki problemin aynısı oldu, oyunu silip tekrar kurarken ciddi hızlara çıktığı için sorun yaşamadan hızlıca girebildim. (yine sistemin olduğu diske kuruluydu oyun aynı şekilde)

Lafın kısası eğer oyunu baştan indirirsen böyle bir sorun olmuyor, ama güncelleme olarak indirirsen o paketleri doğrularken çok fazla kesintiye uğruyor ve uzun sürüyor, en azından benim anladığım ve deneyimlediğim bu şekilde.

Değerli ve kısacık zamanımızı çalıyorlar...uğraştırıyorlar bizi bunlarla

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama eğer hala aynı sorunu yaşıyorsanız, bugün aynı sorunu ben de yaşadım ve tesadüfen çözdüm sorun tamamen disk kullanımı kaynaklı. Görev yöneticisine girin ve en çok disk kullanana göre sıralayın ve en çok disk kullanan programı kapatın çözülüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…