Steam Dosyaları Silinmeden Nasıl Windows 10 Kaldırılıp Tekrar Yüklenebilir?

Furkan Ertem

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İzmir, Konak
Windows 10 Pro benim PC'de sorun çıkartıyor. Home sürümüne geçeceğim. Ancak oyunlarımın silinmesini istemiyorum çünkü internetim çok yavaş ve hepsini tekrar kurmak PC'nin 16 gün falan açık kalmasına sebep olur. Nasıl Steam dosyalarını yedeklerek format atabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam dosyasındaki steamapps dosyasına girin ve ordaki common dosyasını açın. Oyunlarınız orda yüklüdür. Onları kopyalayın ve taşınabilir harddiskiniz varsa ona atın. Sonrasında bilgisayara format atınca steamı kurunca o dosyanın içine tekrar yükleyebilirsiniz. Herhangi bir sorun olmaz. Şahsen ben böyle yapıyorum.

Bilgisayarınızın d diskine (Yoksa diskinizi bölüp oluşturun) steamden oyunları yedekle seçeneğini kullanarak yedekleyin. Windows kurarken sadece c diskini biçimlendirir ve Windowsu kurun. Daha sonra steami kurun ve yedekten oyunları geri kurabilirsiniz.

Tek 1 diskim var nasıl yapabilirim?
Diskini bölebilirsin.
Disk yönetimine girip c diskine sağ tıklayıp birimi küçülte tıklayacaksın ve boyutunu seçip tamam diyeceksin. Ardından disk yönetiminde küçülttüğün boyut kadar ayrılmamış alan ortaya çıkacak ona da sağ tıklayıp yeni birim seçeneğine girdikten sonra ileri ileri diyip devam ettiğinde yeni bir diskin oldu hayırlı olsun 😄

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı