Steam Download-Update Problemi

Heutros

Hectopat
Daha fazla  
İnternet sağlayıcım Turkcell ve dün itibariyle yaptığım onca detaylı araştırma sonucu sorunun %99 Turkcell Superonline kaynaklı olduğunu anladım. Buna ikna olmamdaki en büyük gerekçe benzer sorunu pek çok farklı Turkcell Superonline kullanıcısının yaşıyor olması ve Steam tarafı ile yaptığım görüşmeler sonucunda sorunun onlarla alakalı olmadığına emin olmamdır. Ayrıca bu sorunu Turkcell dışında farklı İnternet sağlayıcısı kullanan kimsenin yaşamadığı da ayrı bir not olarak aklınızda bulunsun.

Gelelim geçici çözüm yöntemimize...

Eğer sizinde Steam üzerinden İnternet sağlayıcınız ve anlaşmalı paketiniz ne olursa olsun indirme hızınız çok düşükse çözümü çok basit. Bu geçici çözüm sayesinde güncellemeleri, yeni oyun kurulumlarını rahatlıkla yapabileceksiniz.

Yapmanız gereken tek şey indirme bölgenizi Birleşik Arap Emirlikleri olarak şimdilik değiştirmek.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sorun var.. Superonline kullanıyorum. Birleşik Arap Emirliklerini yaptım ancak düzelmedi...

Merhaba, bu sorunu böyle Turkcell Superonline ile telefonda ciddi bir şekilde görüşmeni, Twitter ve Technopat üzerinde bu konu ile alakalı sıkça şikayette bulunulduğunu belirtmen gerekiyor. Ben bugün yapmış olduğum görüşmede ''bu konuda yeterince şikayet almadığımız zaman durumu üstlerimize bildiremiyoruz.''şeklinde bir bilgi aldım. Turkcell tarafı anladığım kadarı ile ortalama 10.000 kişinin şikayette bulunmasını ve sorunlarını bildirmesini bekliyor. Açıkçası bu sorundan Turkcell tarafının haberdar olduğuna da eminim.

Bunun dışında hiç denemedim ancak aklıma gelen son çare VPN kullanman. Bildiğin ve güvendiğin, ücretsiz bir VPN programı ile Steam güncellemelerini yapmayı dener misin?

Ultranet 16 Mbps’ye kadar.

Dostum anlaşmış olduğun paket zaten sana maksimum 1.6 mbps indirme hızı sağlar. Yani senin herhangi bir sorunun yok benim anladığım kadarıyla. Mesela ben kendim için konuşayım, 35mbps anlaşmam var ancak Steam üzerinden bir şey indirmeye çalıştığım zaman maksimum 30kbps hız alıyorum. Rezaleti sen düşün...

Bir haftadır bende bu problemin kaynağını araştırıyordum dediğini yaptım düzeldi sağolasın. Bende 1 ay önce 50mbps lik pakete geçtim sıkıntı baş gösterdi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı