Steam düşük disk kullanımı

SemihÇam

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Steam üzerinden poyun indikten sonra bildiğiniz gibi "doğrulanıyor" aşamasına geçip oyun dosyaları doğrulanıyor. Arma 3 indirme işlemi tamamlandıktan hemen sonra doğrulanıyora geçti fakat 1.1MB/s ile doğruluyor. Disk hızı neden bu kadar düşük? Çözümü nedir?

Screenshot_3.jpg

HDD ve SSD'den kaynaklı olabilir.
Oyunu SSD'ye kurun indirme işlemini disk kullanımı değil internet etkiler.
Hocam HDD okuma/yazma düşük galiba.
SSD'ye kurun bende bir ara 37 oldu PC ısındı.

Oyunu indirmede İnternette etki ediyor, Biliyoruz.
Ama İnternet, Disk hızınıda yavaşlatmaz.
Mesela 1MBS hızda indiriyosun, 100MBdada okuyan diskin var. İnternet alır 1MB veriyi, Diske yazar 1MB veri. Böyle döner devran.
Gidipte diski yavaşlatmaz.

Yavaşlatır evet, Çünkü 1MB veriyi, 100MB taşıyamaz mantıken ama steamde mantık öyle değil. Durum anlattığım gibide olsa
Steam oraya disk hızını, Eğer internet iyi olsa idi nekadar veri alacağını yani, internet sorunu olmasa idi nasıl veri çekeceğini yazar.

-Ben 35GB oyun indirirken, İnternet hızım 4MBS idi ama diskim 17MBS civarı yazmaya kadar yolu vardı yani yazabilirdi.
Ama internet 4MBS verdiği için, Mecburen Diskte o civarda veri yazma işlemi yaptı. Ve 4MBS hızda indi oyun.

HDD ve SSD'den kaynaklı olabilir.
Hocam HDD okuma/yazma düşük galiba.
SSD'ye kurun bende bir ara 37 oldu PC ısındı.

Hayır denedim bizzat HDD Max 20 MB yazma vardı indirmede Max 20 MB SSD de 50 MB yazma var internetede Max 50 disk ile int orantılı.

Hayır denedim bizzat HDD Max 20 MB yazma vardı indirmede Max 20 MB SSD de 50 MB yazma var internetede Max 50 disk ile int orantılı.

Ve internet Max 100 MB M.2 SSD de.
TurkNet.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı