Çözüldü Steam Gibi Bir Web Site Yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bir websitesi yapacağım oyun satmak istiyorum fakat anlamadığım konu şu:

Steam sitesi bütün oyunları indirme imkanı sunuyor. Her yeni çıkan oyun direk Steam sitesine geliyor. Steam'in kurucuları bütün oyun firmaları ile sözleşmeli mi? Belirli bir para karşılığı oyunları Steam'in kurucuları mı alıyor yoksa oyun firmaları Steam kurucularına para karşılığı siteden satış yaptırıyor mu? Şu olayı pek anlamadım (galiba anlatamadım da ). Yani ben şimdi oyun satış sitesi açarsam bütün firmalarla sözleşmem mi lazım. Yoksa (o oyunun) Steam kodunu verip mi satayım. Eğer böyle yapacaksam Steam kodlarını nereden bulacağım?

Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Peki Steam ilk kurulduğu zaman da böyle miydi? Çok bir kişi bilmez iken.
Valve, Half Life 2'yi çıkartırken Steam'dan oynanmasını zorunlu kılmıştı. HL2 de tüm dünyanın beklediği bir oyun olduğu için Steam'ın kullanıcı sayısı hızla arttı. Valve diğer oyunlarını da Steam'da satmaya başladı, ardından diğer oyun yapımcıları da o zamanlar tek dijital market olan Steam ile anlaşıp onlar da oyunlarını Steam'da satmaya başladılar ve Steam da git gide büyüdü.
Oyun yapımcıları Steam'a "Biz oyunumuzu mağazanızda satmak istiyoruz." diyor, Steam da satışlardan bir miktar komisyon almak şartıyla kabul ediyor. Kendilerinin gidip "Gel bizde sat, sana para verecez." demelerine gerek yok, çünkü en büyük mağaza kendileri olduğu için onlar yapımcıya değil, yapımcılar Steam'a muhtaç.

Sizin gibi halktan birinin de Steam'a kafa tutması mümkün değil. Milyon, milyar dolarlar harcayan Epic bile Steam'ın karşısında zor duruyor.

Peki Steam ilk kurulduğu zamanda böyle miydi çok bir kişi bilmez iken.

Geliştiriciler oyunarını satmak için bir platforma ihtiyaç duyar. Ve en popüleri Steam olduğu için oraya başvururular genelde. 100 dolar karşılığında Steam'de bir mağaza sayfası açtırırsın ve bir fiyat belirlersin. Steam'de o fiyat üzerinden kendi komisyonunu keserek oyunu oyunculara satar.
Peki Steam ilk kurulduğu zamanda böyle miydi çok bir kişi bilmez iken.
O dönemde böyle bir platformu bulmak mucize gibi bir şeydi. Ve imkanların kısıtlı olmasına rağmen Valve'in her açıklaması ve ürünü anında öğrenilebiliyordu.

Sen aç ilk oyunu ben satın alıcam. Açtığında haber et ama mutlaka bak. (O iş sandığın gibi değil dostum.)

Peki Steam ilk kurulduğu zaman da böyle miydi? Çok bir kişi bilmez iken.
Valve, Half Life 2'yi çıkartırken Steam'dan oynanmasını zorunlu kılmıştı. HL2 de tüm dünyanın beklediği bir oyun olduğu için Steam'ın kullanıcı sayısı hızla arttı. Valve diğer oyunlarını da Steam'da satmaya başladı, ardından diğer oyun yapımcıları da o zamanlar tek dijital market olan Steam ile anlaşıp onlar da oyunlarını Steam'da satmaya başladılar ve Steam da git gide büyüdü.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…