Steam hariç internet 3MB/s ile sınırlanıyor

KodYazanKuş

Picopat
Daha fazla  
Torrent, tarayıcı, pacman (Linux kullandığım dönemde, şimdi Windows 10'dayım) üzerinden yaptığım her indirme 3MiB/sn ile sınırlı. Sadece Steam internetimi tam kapasitede, 24MiB/sn ile kullanıyor. İndirdiğim yerle ve sunucularla alakalı diye düşündüm ama bunun Torrent ve pacman üzerinde etkisinin daha hafif olması gerekir. Her yerde 3 sınırında olmam da beni rahatsız ediyor. Bir ayar mı yapmam gerekli acaba? Sorunun kaynağı ne olabilir?

Sizin Steam üzerinde gördüğünüz şey muhtemelen MB/s değil Mbps'dir. 24 Mbps 24/8 = 3'ten tam olarak görüldüğü gibi çıkıyor (1 byte 8 bitden oluştuğu için gerçek indirme hızını bulmak için 8'e bölüyoruz).

Sizin Steam üzerinde gördüğünüz şey muhtemelen MB/s değil Mbps'dir. 24 Mbps 24/8 = 3'ten tam olarak görüldüğü gibi çıkıyor (1 byte 8 bitden oluştuğu için gerçek indirme hızını bulmak için 8'e bölüyoruz).

Hayır, yeni oyun indirmeye başladım. Gerçekten benim dediğim gibi. Speedtest'de 24MiB/sn veriyor. Aldığımız internet 24Mb/sn. daha önce çok takılmadım ama şu sıralar dosya indiriyorum ve gerçekten can sıkıcı bir durum.

Hayır, yeni oyun indirmeye başladım. Gerçekten benim dediğim gibi. Speedtest'de 24MiB/sn veriyor. Aldığımız internet 24Mb/sn. daha önce çok takılmadım ama şu sıralar dosya indiriyorum ve gerçekten can sıkıcı bir durum.

Speedtest'de verilen hız megabit türündedir. 24 megabit ise saniyede 3 MB indirmeye tekabül ediyor. Eğer saniyede 24 MB indirmek istiyorsanız 24*8 =192 "megabit"'lik bir internete sahip olmanız gerekiyor, umarım anlatabilmişimdir.

24Mbit saniyede 3MB indirir Mbit ile mb/s farklı değerler.
Steam'de indirdiğin 10 GB ne kadar sürede iniyor.
Normalde indirdiğin ne kadar sürüyor arada fark olmayacağını göreceksin.

24Mbit saniyede 3MB indirir Mbit ile mb/s farklı değerler.
Steam'de indirdiğin 10 GB ne kadar sürede iniyor.
Normalde indirdiğin ne kadar sürüyor arada fark olmayacağını göreceksin.

Haklısınız. Birimlere bakınca aynı ama pratikte farklı. Beni bir sorun olduğuna yönlendiren de bu oldu. Bu süreler niye böyle duruyor? Dosya boyutlarını kıyaslayınca, indirme hızları da aynıysa torrent ciddi farkla daha kısa sürede indirmeli.

Şu an hız sorununu çözdük, ortada bir sorun yokmuş. "Uygulamalarda mı sorun var"a döndü şu an.

2024-08-13 11_41_57-NVIDIA GeForce Overlay.png
2024-08-13 11_43_38-qBittorrent v4.6.5.png

Haklısınız. Birimlere bakınca aynı ama pratikte farklı. Beni bir sorun olduğuna yönlendiren de bu oldu. Bu süreler niye böyle duruyor? Dosya boyutlarını kıyaslayınca, indirme hızları da aynıysa Torrent ciddi farkla daha kısa sürede indirmeli.

Şu an hız sorununu çözdük, ortada bir sorun yokmuş. "uygulamalarda mı sorun var"a döndü şu an.

Eki Görüntüle 2283412Eki Görüntüle 2283413

Uygulamalarda da sorun yok sadece Steam mbit/s değerlerini kullanıyor diğerleri mb/s değerlerini kullanıyor bunları birbirine dönüştürdüğünde ortalama yine aynı değerleri alırsın.

Çözdüm. Cidden kağıt üstünde, sayılar da aynı, yani haklısınız aslında. Ama süreler ciddi sorun teşkil ediyordu. 24 GB 4 saat, 40 GB 3 saat? İnternetin grafiğine baktım, ikisinde de oldukça stabil ve değer birimleri eşitleyince aynı.

Modemi açıp kapattım. 24 GB 1 saat 45 dakika civarı sürerken 40 GB 2 saat sürdü. Ne düzeldi, sorun neydi bilmiyorum ama aç kapa yapınca süreler de düzeldi. "de" fazla oldu, süre düzeldi. Birimler benim cehaletim, sorun değil.

Çözdüm. Cidden kağıt üstünde, sayılar da aynı, yani haklısınız aslında. Ama süreler ciddi sorun teşkil ediyordu. 24 GB 4 saat, 40 GB 3 saat? İnternetin grafiğine baktım, ikisinde de oldukça stabil ve değer birimleri eşitleyince aynı.

Modemi açıp kapattım. 24 GB 1 saat 45 dakika civarı sürerken 40 GB 2 saat sürdü. Ne düzeldi, sorun neydi bilmiyorum ama aç kapa yapınca süreler de düzeldi. "de" fazla oldu, süre düzeldi. Birimler benim cehaletim, sorun değil.

İndirdiğin yer ve o anki ağa bağlı olanların internet kullanımı sürelerin oynamasına sebep olmuş olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı