Steam hesabı yurt dışında kullanılabilir mi?

yigidyum

Kilopat
Moderatör
Katılım
24 Ağustos 2017
Mesajlar
2.406
Makaleler
1
Çözümler
6
Selam dostlar. Amerika'da yaşayan bir dostumun arkadaşına Steam hesabımı satmayı düşünüyorum. Hesabımdaki tüm oyunlara sorunsuz bir şekilde erişebilir mi?
 
Evet, ama mağaza fiyatları TL gösterir onu değiştirmek için buradan "Mağaza ülkenizi güncelleyin" demesi lazım dolar olması için o kadar.
1669202968470.png
 
Selam dostlar. Amerika'da yaşayan bir dostumun arkadaşına Steam hesabımı satmayı düşünüyorum. Hesabımdaki tüm oyunlara sorunsuz bir şekilde erişebilir mi?
Cevap %80-90 evet.

Ama tam olarak %100 değil maalesef. Ülke değişimi ve mağaza değişimi yapsanız bile bazı oyunlarda bölge kısıtlaması vardır. Yani hesabı vereceğiniz kişi mecburen Türk sunucularında veya Avrupa'da oynamak zorunda kalabilir. Genelde çok az oyunda böyle kısıtlamalar var ama yine de başına gelebilir.

Misal, Türkiye'den TL ile alınmış Black Desert varsa hesabınızda, mağazayı vs güncelleseniz bile o oyun MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) sunucusuna bağlı kalacaktır. NA (Kuzey Amerika) sunucusunda oynayamaz hesabı alan kişi. Tekrar alması gerekir oyunu. İstisna sayılabilecek sayıda böyle oyun var tabii.

Bir de bazı oyunlarda sunucu seçmek serbest olsa bile karakterler kullanılamaz olabilir. Oyunda ister EU ister NA seçebilseniz bile örneğin EU'da kasılan bir karakter, NA'de oynanamaz durumda olabilir. Ama bu zaten pek de problem değil. Sonuçta alan kişi kendi karakterini kasmak için alıyorsa işine bile gelir bu.

Hatırlatayım dedim :)
 

Geri
Yukarı