Steam hesabıma izinsiz giriş denemesi yapıldı

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Sadece 10-15 dakika önce bir anda telefonuma bildirim geldi. Bildirime baktığımda Steam hesabı için giriş isteği yazıyordu. Ben de şaşırdım kaldım, çünkü bildirim henüz yeni gelmişti ve ben o sırada Steam ile ilgili hiçbir şey yapmıyordum. Bildirimi açtığımda ne olduğu belli olmayan bir IP adresinden giriş isteği geldiğini gördüm. Hemen girişi engelledim. Sonra ise Steam hesabımın şifresini değiştirdim.

Bu sorunun neden kaynaklandığına dair bir teorim var. Sistemimde herhangi bir zararlı olmadığından ve daha önceden de bir zararlı yemediğimden eminim. Ancak bir konuda şüphelendim.

Yakın zamanda Craft Rise bir veri ihlali ile karşılaştı. Veri ihlalinde Craft Rise oyuncularının kullanıcı adları, e-posta adresleri ve şifreleri gibi bilgiler mevcuttu. Benim de 2 adet Craft Rise hesabım vardı. Bir tanesi ilk açtığım ve Ocak 2017'de küfürden dolayı kalıcı ban yiyen hesap, ikincisi ise o hesap ban yedikten kısa süre sonra açtığım hesap. İkinci hesabımda zaten atıl bir şifre mevcuttu, o yüzden kafam rahattı. Direkt o atıl şifreyi tekrar başka bir atıl şifre ile değiştirdim. Fakat ilk açtığım ve kalıcı ban yiyen hesabın hem kullanıcı adı hem de şifresi Steam giriş adı ve şifresi ile aynıydı.

Muhtemelen sızan Craft Rise kullanıcı adı ve şifresi ile birisi Steam hesabına giriş denemesi yaptı, ben de hemen engelledim ve şifremi değiştirdim.

Sizce yapmam gereken başka bir şey var mı?

Son düzenleme:
Her yerde farklı şifre kullanmanızı ve 2 adımlı doğrulama kullanmanızı öneririm.
Zaten işin asıl kuralı da bu. Fakat her siteye ayrı bir şifre koyduğumda her şifreyi hatırlamam zor oluyor. Birçok siteyi aynı anda kullandığımdan ve hepsine sık sık tekrar giriş yaptığımdan dolayı tekrar tekrar şifre hatırlamak sıkıntı oluyor.

Şifrenizi değiştirdiyseniz bir sıkıntı olmaz. Her ihtimale karşı 2 faktörlü doğrulamayı da açın.
Zaten açık. Steam Guard mobil doğrulayıcı devrede.

O zaman için rahat olsun, bir şey olmaz. Ayarlardan e-posta ve telefon doğrulaması da yaparsan için ferah olur.
Hepsi zaten yapılı. Tüm doğrulamaları zamanında yapmıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı