Steam hesapları tehlikede

Evet herkese merhabalar. Bu konu da aslında sizin güvenli olduğunu sandığınız e-posta onayı ve guard doğrulama hiç de güvenli değil. Nedenini söyleyeyim hesap çalma vs işlerle zamanında uğraştım bu konu hakkında bilgilerim de var ama evet ama, bunu size de söylemek istedim. Kardeşlerim, abilerim, ablalarım ister guard koyun ister e posta koyun Steam hesabınız kesinlikle bilen biri tarafından bu işleri kesinlikler çalınır. Bir hesap satın aldım dün normal de yasak böyle şeyler ilk anlamadım çalıntı olduğunu sonradan baktım ki hesap kilitlendi, satıcıya söyledim arkadaşım yapmış dedi tabii ben inanmadım. Sonra tamam dedim kodu verdi girdim birkaç saat sonra şifre, Gmai,l numara hepsi değişmiş ve kalkmış profil fotosu bile değişmiş sonra yazdım dedi bir daha kilitlenme olmasın diye bilgileri değiştirdim. Tamam dedim kardeşim hesabı verdi tabii gece ben düşündüm. Dedim lan bu böyle böyle yapıyor diyor bu hesap kendisinin değil. Yandex maille verdi hesabı giriş geçmişine baktım IP adresi vardı Kırklareli'ni gösteriyor ama zaten muhtemelen IP değiştirici kullanıyor o kadar keriz değildir dedim. Sonra dedi sen de biliyorsun çalıntı olduğunu. Ben dedim lan ne biliyorsun ilan da 24 saat garanti GL HF yazmışssın ne anlayayım. Sonra dedi evet çalıntı genel de yabancı siteler de satıyorum 2, 3 doalra falan. İstersen 50 TL skin ile iade edeyim paranı. Yok dedim bir de onunla mı uğraşacağım? Hayır şöyle bir şey var normalde e-postalarımı veya PC'yi kontrol etmesi için keylogger tarzında yazılımlar yüklemesi gerekiyor PC'ye ama ben ne ondan gelen bir linkle bir yere girdim ne de bir fotoğrafa tıklayıp bir şey indirdim biliyorum nereden ne geleceğini. Demem o ki sizin bilgilerinize de böyle kötü hacker tarzında veya olmaya çalışan insanlar kolaylıkla çalabilir hesaplarınızı her linki fotoğrafı açmayın. O YouTube'da yok şunun hilesi yok şu, yok bu linke girersin tak hata. Dosyayı indirir kurarsın tak hata al sana bütün bilgilerinin ele geçmesi. Mesela fake scriptler var mavi tik, takipçi, beğeni vs diye bilgileri girersin sahte hesapla girersin ama o ki maalesef o dakikadan sonra bütün PC karşının elinde oluyor girdiğin harf, sayı, rakam, arkadaşlarınla konuşman, girdiğin şifreler, arattığın siteler, VPN'le olsa bile birçok şey daha sayabilirim. Bilgilendirme amaçlı yazdım sizler de dikkat edin böyle şeylere aman diyeyim.
Ayrıca hesap çalma işleriyle uğraşıyordum demişsiniz de İP adresiniz belli birisi sizi dava etse hapis bile yatarsınız.

Steam'in 2FA sistemi çok güvenli şahsen. Steam Guard'ı ancak süper bilgisayarlar rastgele 5 haneli, harf ve rakamlardan oluşan milyonlarca kod oluşturarak kırılabileceğini düşünüyorum. Kısacası benim gözümde imkansız. Bilgisayarınızda Keylogger veya telefonunuzda virüs gibi şeyler yoksa Steam Guard aşılamaz. Diğer mesajlarda da denildiği gibi, plati.ru ve çalıntı hesap satan siteler savaş alanı gibidir. Hatta satın alınan bir Steam hesabı Community Ban alabilir. Ayriyetten hesap hackleme konuları ise tehlikeli, hem internet güvenliğiniz açısından hemde yasal değil. İnternete sızan veritabanlarından emailleri ve parolaları bir text dosyasında toplayıp, yazılım üzerinden hesapları test ediyolar. Bu yazılımları herhangi bir ücretli RDP ve uzaktan erişilen makinede kullanmanız sonucunda hakkınızda yasal işlem başlatabilirler ve kullanılan yazılımlar muhtemelen virüslüdür.

Hile kullanıp novalar overwatch yapıyor diye isyan eden kullanıcılar gibi olmuş yorumunuz hocam. Yaptığınız şey zaten suç başka hesap almak yani çalıntı hesap alıyorsunuz burda da steam güvenli değil diyorsunuz. Yaklaşık 6-7 senedir onlarca platformda üyelik sahibiyim hatta bir kaç kere çalınma girişimi de oldu anında mail geldi ve şifremi değiştirip hallettim. Milyon dolarlık şirketlerin güvenlik sistemi dediğiniz gibi güvensiz olamaz. Siz de dikkat edin lütfen bundan sonrası için.

Hile kullanıp novalar overwatch yapıyor diye isyan eden kullanıcılar gibi olmuş yorumunuz hocam. Yaptığınız şey zaten suç başka hesap almak yani çalıntı hesap alıyorsunuz burda da steam güvenli değil diyorsunuz. Yaklaşık 6-7 senedir onlarca platformda üyelik sahibiyim hatta bir kaç kere çalınma girişimi de oldu anında mail geldi ve şifremi değiştirip hallettim. Milyon dolarlık şirketlerin güvenlik sistemi dediğiniz gibi güvensiz olamaz. Siz de dikkat edin lütfen bundan sonrası için.
Örnek iyiymiş.

Büyük ihtimal plati.ru'dan aldınız hesabı, ya da oradan alan birinden. O hesaplar zaten savaş alanı gibi hemen elinden alırlar hesabı bi' kaç güne kalmaz. Steam Guard sizin sandığınız gibi güvensiz değil. Tam tersi, o kadar güvenli ki gabe Steam hesabının şifresini verdi. Şu ana kadar ne güvensizlik oldu, ne de hacklenen çalışan.

Ya benim merak ettiğim bu kişi ben guard dahi koyduğum halde nasıl guard kodu gelmeden giriş yapıp bilgilerin hepsini değiştirdi? Ben ondan gelen ne bir şeye tıkladım ne de yükledim.
İP adresi de bulmuşsunuz, eğer VPN kullanmıyorsa şikayet etsenize.
Dostlum edeyim etmesine de nereye?
Ayrıca hesap çalma işleriyle uğraşıyordum demişsiniz de İP adresiniz belli birisi sizi dava etse hapis bile yatarsınız.
Bunu ulu orta söylediğime göre insanları bilgilendirmek için söylüyorumdur ve neyin ne olacağını da biliyorumdur.

Son düzenleme:
Ya benim merak ettiğim bu kişi ben guard dahi koyduğum halde nasıl guard kodu gelmeden giriş yapıp bilgilerin hepsini değiştirdi? Ben ondan gelen ne bir şeye tıkladım ne de yükledim.

Dostlum edeyim etmesine de nereye?

Bunu ulu orta söylediğime göre insanları bilgilendirmek için söylüyorumdur ve neyin ne olacağını da biliyorumdur.
Hesabın ilk girildiği cihazdan hesabım çalındı diye ticket atarak hesabı geri alabilir.

Adam Steam Guard'a güvenli değil diyor ondan sonrasını okumadım.
:D cahil olmak bunu gerektirir. Bilgin olmadığı çok belli.
😡🤬
Çalanın malını çalarlar misali.
Allah (CC) sana hakkını vermiş kusura bakma.
Bu arada 4-5 yıldır Steam, Psn, Epic games vb bir çok hesap kullanıyorum. Arkadaşın dediği gibi abuk sabuk sitelere girmedim, hesap açmadım ve hiç birini çaldırtmadım.

Evde kalmaya özen gösterelim, bu kadar da zor değil. 🙃
Kardeşim bilip bilmeden ne konuşuyorsun? Bilginin olmadığı şeylere direk cevap verme nerden biliyorsun ki başkalarının hesabını çaldım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı