Steam İndirme Başladığında Disk Kullanımı %100 Sorunu

Cem E.

Hectopat
Daha fazla  
Steam'da bir indirme başlattığım zaman Disk kullanımı %100 oluyor ve indirme hızı 0/byte düşüyor. Bu ve farklı sitelerde bazı çözümlere denk geldim, uyguladım fakat yine değişen bir şey yok.

-Steam'da indirme bölgesi değiştirdim.
-Çalıştır bölümünde "services.msc" aratıp "Hızlı Getirme" ve "Windows Search" Devre dışı bıraktım.

*Bilgisayarı daha yeni aldım içerisinde virüs bulunduğunu düşünmüyorum. Bu sorun Steam'da bir oyun veya güncelleme indirmeye başlayınca görülüyor.
* Sadece Steam'a bağlı bir problem olmayabilir. Disk kullanımı Steam'ı durdurduğum zamanda bazen %100'leri görüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce SSD alın sisteminizi SSD üzerine kurun. Daha sonra HDD'yi depolama yani Steam oyunları, filmleri..vs. HDD taşıyın. Artık indirme yapınca sistemin yavaşlamayacak. Bütçeniz yoksa SSD mümkünse depolama alanı yapmayın gerekli programların ve çalışmaların olsun.

Kullandığınız harddiskin veri okuma-yazma hızı düşükse yaşarsınız bu problemi genellikle. Daha hızlı bir depolama birimi satın almanız gerek. Ve Steam kütüphanesinin o aldığınız birime kurulu olması gerek. SSD almanızı tavsiye ederim. Samsung 750-850 EVO serisi performans yönünden oldukça başarılıdır. Fiyatları da uçuk değil. Gidip de ilk gördüğünüz en ucuz SSD'yi almayın yeterli, paranız boşa gitmesin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı