Rehber Steam indirme hızı nasıl arttırılır?

UcanMuz

Hectopat
Herkese selam, Steam indirme hızınızı arttırmak için birkaç yöntem göstereceğim.

1- NetAdapterRepair

1706030616810.png

programda bu şekilde gördüğünüz gibi işaretleyip en alt kısımdaki run all Selected'a tıklayacaksınız. Bu işlem sadece Steam'i değil, bütün ağ bağlantılarınızı sıfırlayacaktır ve internetiniz olabildiğince yüksek performans vermeye başlayacaktır.

2- Steam önbelleği'ni temizlemek

Steam önbelleğinizi temizlemek için;

1- Steam istemcinizi başlatın.

2- Sol üstte bulunan Steam yazısına tıklayın.

3- Ayarlar kısmına tıklayın.

4- İndirmelere tıklayıp önbelleğinizi temizleyin.

5- Steam'i yeniden başlatın.

3- Bağlantı bölgenizi değiştirin

not: Bu yöntemi ben keşfetmedim. Alıntı yaparak anlatacağım. Technopat forum üzerinde @KriyusHeta hocamdan gördüm.

Önemli not! Kesinlikle Türkiye sunucusu seçmeyin. Steam Türkiye'ye rezalet bir indirme sistemi sağlıyor bu yüzden ben size ABD'den veya Almanya'dan seçmenizi öneriyorum.

1- Steam istemcinizi başlatın.

2- Sol üstte bulunan Steam yazısına tıklayın.

3- Ayarlar kısmına tıklayın.

4- En başta bulunan indirme bölgesini ABD eyaletlerinden seçin.

5- Eğer ABD'de çok trafik var ise Almanya Frankfurt sunucusuna yönelmeniz daha iyi olacaktır.

Bu yöntemleri uyguladığınız zaman kesinlikle indirme hızınız artacaktır.
işlemi uyguladıktan sonra aldığım indirme hızı: (sen Mbit göstermişsin aslında onu almıyorsun gibi şeyler söyleyenler için 2 adet SS bırakıyorum. Biri Mbit/sn diğeri Mb/sn 😃)

Mbit/sn:

Ekran görüntüsü 2024-01-23 202043.png

MB/sn

Ekran görüntüsü 2024-01-23 202140.png

Kaynaklar:

NetAdapterRepair indirme linki

Son düzenleme:
Önceki indirme hızı nerede?

Çekmeyi unuttum, kusura bakmayın. Fakat 30 Mbit/sn ve 2.5 mb/sn gibi bir şeydi. Normalde 80 mb/sn almam gerekirken bir sorun oluştu. Bu yöntemler ile çözdüm.

Ayrıca aynı yöntemle Epic Games üzerinde 3 mb/sn ile indirirken 70'lere kadar çıktı. Denemekte fayda var.

Çekmeyi unuttum, kusura bakmayın. Fakat 30 Mbit/sn ve 2,5 MB/sn gibi bir şeydi. Normalde 80 MB/sn almam gerekirken bir sorun oluştu. Bu yöntemler ile çözdüm.

Ayrıca aynı yöntemle Epic Games üzerinde 3 MB/sn ile indirirken 70'lere kadar çıktı. Denemekte fayda var.

Çok iyi. Keşke benim de böyle dehşet bir internetim olsa da düşük indirme hızlarıyla uğraşsam.

Çok iyi. Keşke benim de böyle dehşet bir internetim olsa da düşük indirme hızlarıyla uğraşsam.

Umarım hocam. Evet kesinlikle onun da etkisi var fakat son zamanlarda bir yavaşlık olduğunu hissettiğim için yaptım bunları. Yani benlik bir problem vardı fakat sizde benimki kadar olmasa da kesinlikle bir artış olacaktır.

Epic Games üzerinde istenirse aynı rehberi de paylaşırım. Çok yavaş indirme hızlarında dolanmamak için yapılacak 1-2 ayar var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı