Steam oyunları donuyor

RaxS

Decapat
Katılım
9 Aralık 2020
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Steam kütüphanemdeki bütün oyunlarda FPS'im her 8-10 sn de bir 1'e düşüyor. Buna hiç anlam veremedim çünkü LoL Valorant gibi oyunlarda gayet stabil. Silip yükledim ama değişen bir şey yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartiniz ya da islemcinizin sogutucularinda tozlanma var mi? Sabit diskinizin saglik durumu nedir? Son olarak güc kaynaginizin voltaj degerlerini mümkünse bios üzerinden kontrol edin (3.3v 5v 12v). Hersey tamamsa kasanizda bulunan tüm baglantilari kontrol edin. Ek olarak ekran kartinizin sürücüsünü kaldirip tekrar kurmayi deneyebilirsiniz. Deneyim ve tecrübeniz yoksa bilen bir yakininizdan yardim isteyin.
 
Driverlarını güncelleme olmadıysa veya herhangi bir oyuna mahsus oluyor ise oyunun setup kısmında kurulması gereken güncel DirectX sürümünü kur.
 
kardeş ne driveri özelliği sıfır oyun bilgisayarı ama arkadaşın dediği gibi steam oyunları donuyor. daha önce gamepass üyeliğim vardı hiç bir oyunda en ufak takılma yaşamazdım. bunda resmen verem oldum. aldığım güne lanet ettim.
 
kardeş ne driveri özelliği sıfır oyun bilgisayarı ama arkadaşın dediği gibi steam oyunları donuyor. daha önce gamepass üyeliğim vardı hiç bir oyunda en ufak takılma yaşamazdım. bunda resmen verem oldum. aldığım güne lanet ettim.

Steam Kod Çözümlemeyi yada Arayüz Hızlandırmasını kapatabilirsin (Steam kasıcaktır ama oyunlar hızlanıcaktır)
Ayarlar'a gel Kütüphane'ye bas
--> "Düşük Bant Genişliği Modu" internetini hızlandırır ancak Topluluk içeriklerini otomatik anlık yüklemeyi bırakır | "Düşük Performans Modu" Steam'i kastırır fakat cihazı hızlandırır genel olarak (oyunlar da hızlanmış olur kısaca) | "Topluluk İçeriklerini Devre Dışı Bırak" Oyun detaylarına bakarken anlık ekrana atlamasını falan önlüyo
Sonra menüye tekrar geliyon bu sefer "Arayüz"
--> Orda farkettiyseniz eğer aşağılara doğru (ortaya bakın direk görürsünüz aslında) yeniden başlatmak gereken birsürü ayar var onları kapatırsanız yine hızlandırabilirsiniz
Eğer bunlar işe yaramadıysa sırf zaman kaybı olduysa,
Windows Aratma Çubuğu 'na "Gelişmiş" yazın "Gelişmiş Sistem Ayarlarını Görüntüle" çıkıcak oraya girip "Ayarlar" 'a basarsanız eğer birsürü açık seçenek vardır "En İyi Performans" 'a basıp "Uygula" diyebilirsiniz.
| Eğer anlattıklarım uzun geldiyse ve "3 satırdan sonrası bende yok abi" gibi biriyseniz fotoğraflı anlatım bırakıyorum aşağıya.

1691519485231.png
Ayarlar

1691519574670.png
7. seçenek olarak Kütüphane çıkıcaktır.



1691519617043.png

Burda benim açtıklarımı açmak zorunda değilsiniz fakat kapalı olanları açmanızı tavsiye ederim.

1691519663289.png
Hemen bir üstteki seçenek olan "Arayüz" 'e giriyorsun

1691519689745.png

Burdan benim açık bıraktığım herşeyi açın fakat kapalı olanlara dokunmanıza gerek yoktur.

2. Yöntem:
1691519731111.png
Geliş yada Gelişmiş yazın çıkıcaktır.
Böyle herhalde Mavi bir Ayarlar yazısı çıkıcaktır, açılan küçük pencerenin üst kısımlarına bakın direk görürsünüz, açtıktan sonra 3. seçenek olarak "En İyi Performans" var ona basıp pencerenin sağ altındaki "Uygula" kısmına basarsanız eğer belki eski oyun zevkinize ulaşabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)
 
Bende de bu sorun mevcut ve ben tarayıcıyı kapatarak çözebildim, hala yaşayan varsa bence bir denemeli. Hangi tarayıcı olduğu fark etmiyor, özellikle video açarsanız arkada donma artıyor (yani en azından bende böyle oluyor).
 

Geri
Yukarı