Steam sepetim nasıl?

CyHan_Atalay

Decipat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS PRIME H610M-K D4
Ekran Kartı: ASUS RTX 2060
İşlemci: Intel i5 12400f
Ram: 16GB (8X2) Corsair
Depolama Birimi/Birimleri: 500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici HDD
Meslek
Öğrenci
Buna bende dahil olmak istedim. Alışverişin her zaman bir amacı vardır bana göre. Buna Online alışveriş de dahil. Peki benim sepetimin mantığı ne?

İlk Önce Aldığım Oyunları Yüzeysel İnceleyelim.
Banished (Derin Strateji-İndie[bağımsız]yapım) Sadece mevsimsel indirimlerde indirime giriyor.
Feing (Çevrimiçi-İndie[bağımsız]yapım) Sadece mevsimsel indirimlerde indirime giriyor.
Age of History 2 (Sıra Tabanlı Gerçek Tarih Strateji-İndie[bağımsız]yapım) Neredeyse hep mevsimsel indirimlerde indirime giriyor.
Ben & Ed (Parkur ve Mizah-İndie[bağımsız]yapım) Çok nadir indirime giriyor.
Hollow Knight (Duygusal Hikaye ve Platform-İndie[bağımsız]yapım) Neredeyse sadece mevsimsel indirimlerde indirime giriyor.
Undertale (Duygusal Hikaye-İndie[bağımsız]yapım) Biraz daha sıklıkla indirime giriyor.
To the Moon ((Duygusal Hikaye-İndie[bağımsız]yapım) Genellikle sıklıkla indirime giriyor.
Ride 5 (Yarış-AA oyun)1, 5 ya da 2 ayda bir indirime giriyor.

Ezcümle bu sepet, Steam'in artık -büyük indirimlerinde dahi- pahalı gelen oyunlarla birlikte artık sanırsam öncelik nadiren indirime giren oyunları almanın düşüncesinde hazırladığım sepettir. Fakat ona rağmen yine pahalı. En azından türün en iyileri arasında seçim yaptım. Bu oyunların kendi türünde daha iyisini bulmak çok zor ya da çok göreceli bence.

Sepetin fiyatı 36$

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-29 012111.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-29 012111.png
    127,7 KB · Görüntüleme: 273
Son düzenleme:
Bende ha bire indirim kovalayıp ucuza oyun alıyorum ama genelde aldıklarımın sonra yüzüne bakmıyorum. Bence en önemli kriter gerçekten aldığın oyunu oynayacak mısın olmalı.
Normalde Ride 5 yerine Forza Motosport ya da onun yerine Baldur's Gate 3 alacaktım fakat SSD'de yer yok o yüzden almadım oynayamam diye. Birde Baldur's Gate 3'e temiz kafayla başlamam lazım.

Ride 5 o kadar para değmez sen bilirsin ben beğenmemiştim.
Ride 4 oyuncusuyum ve eski kasalar ile yeni kasalar biraz daha iyi grafikli ve güncel oyunda birleşince değebilir gibi ama onun haricinde değecek neden yok tabii ki

Normalde Ride 5 yerine Forza Motosport ya da onun yerine Baldur's Gate 3 alacaktım fakat SSD'de yer yok o yüzden almadım oynayamam diye. Birde Baldur's Gate 3'e temiz kafayla başlamam lazım.

Ride 4 oyuncusuyum ve eski kasalar ile yeni kasalar biraz daha iyi grafikli ve güncel oyunda birleşince değebilir gibi ama onun haricinde değecek neden yok tabii ki
Eskiden bende çok oyun alırdım ama artık kırılmamış yada online oyun alıyom bu ekonomide lüks oyun almak. Ride 5in cracki var.

Eskiden bende çok oyun alırdım ama artık kırılmamış yada online oyun alıyom bu ekonomide lüks oyun almak. Ride 5in cracki var.
Bende bu crack meselesini aynı yönde düşündüm fakat bu son sepet yapışım artık alacağım oyun kalmadı gibi çok.

Buna bende dahil olmak istedim. Alışverişin her zaman bir amacı vardır bana göre. Buna Online alışveriş de dahil. Peki benim sepetimin mantığı ne?

İlk önce aldığım oyunları yüzeysel inceleyelim.
Banished (derin strateji-indie[bağımsız]yapayım) sadece mevsimsel indirimlerde indirime giriyor.
Feing (çevrimiçi-indie[bağımsız]yapayım) sadece mevsimsel indirimlerde indirime giriyor.
Age of History 2 (sıra tabanlı gerçek tarih strateji-indie[bağımsız]yapayım) neredeyse hep mevsimsel indirimlerde indirime giriyor.
Ben & ed (parkur ve mizah-indie[bağımsız]yapayım) çok nadir indirime giriyor.
Hollow Knight (duygusal hikaye ve platform-indie[bağımsız]yapayım) neredeyse sadece mevsimsel indirimlerde indirime giriyor.
Undertale (duygusal hikaye-indie[bağımsız]yapayım) biraz daha sıklıkla indirime giriyor.
To the Moon ((duygusal hikaye-indie[bağımsız]yapayım) genellikle sıklıkla indirime giriyor.
Ride 5 (yarış-AA oyun)1, 5 ya da 2 ayda bir indirime giriyor.

Ezcümle bu sepet, Steam'in artık -büyük indirimlerinde dahi- pahalı gelen oyunlarla birlikte artık sanırsam öncelik nadiren indirime giren oyunları almanın düşüncesinde hazırladığım sepettir. Fakat ona rağmen yine pahalı. En azından türün en iyileri arasında seçim yaptım. Bu oyunların kendi türünde daha iyisini bulmak çok zor ya da çok göreceli bence.

Sepetin fiyatı 36$

Age of History alınır mı? Sararmı sizce.

Age of History alınır mı? Sararmı sizce.
Yine dediğim gibi türünün en iyilerinden. Oyunun baya olumlu derecelendirme yapanları olmuş ki bu strateji oyunlarının topluluğu da sağlam eleştiri yapar. Gerek derin strateji olsun, gerçek tarihle uyumlu olsun, politik eksiklik çok olmasın vs... gibi. Fakat sanırsam ki bunları karşılamış olacak ki beğenilmiş baya. Ama bence direkt al yani çok ucuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı